02.10.2009. / 12:04

Autor: Anamarija Kronast

Afera “Milijunaš” zaključena: Tarik ostaje, ali će donirati novac za bolnicu

Na sjednici Programskog vijeća ravnatelj HTV-a Blago Markota potvdio je informaciju da Tarik Filipović ostaje na mjestu voditelja kviza “Tko želi biti milijunaš” do isteka ugovora ali i da će, zbog neumjesnog komentara, zagrebačkoj dječjoj bolnici u Klaićevoj donirati određenu svotu novaca

Tarik FilipovićTarik FilipovićNakon brojnih kalkulacija, nagađanja, međusobnih uvreda i optužbi, na sjednici Programskog vijeća ravnatelj HTV-a Blago Markota potvdio je informaciju da Tarik Filipović ostaje na mjestu voditelja kviza "Tko želi biti milijunaš" do isteka ugovora (31.12.2009.) , kao i da će, zbog neumjesnog komentara, zagrebačkoj dječjoj bolnici u Klaićevoj donirati određenu svotu novaca.

Konkretan iznos nije dogovoren, ali je sigurno da neće biti, kako se u nekim medijima navodilo, 45 tisuća kuna nego puno manja cifra.

Takvom odlukom Tarik je zadovoljan, a trenutačno uopće ne želi razmišljati što će biti nakon toga. Kaže da mu je važno samo da je sve završilo.

Ipak, ravnatelj Blago Markota je najavio sankcije i za druge sudionike slučaja. Kazao je kako će kazniti direktora programa Domagoja Burića, te glavnu urednicu Informativnog programa Hloverku Novak Srzić. Ona nije bila direktno upletena u čitav slučaj, ali je, smatra Markota, svojom javnom potporom Tariku Filipoviću postupila neprofesionalno.

Direktor programa Domagoj Burić sve je iznenadio demantirajući da je već smijenio troje urednika odgovornih za emisiju "Milijunaš". On je, pravdao se, samo predložio sankcije za odgovorne.

Podsjetimo, Burić je na dan incidenta suspendirao Tarika, te kaznio i smijenio odgovorne urednike, na njegovu inicijativu je trebao biti smijenjen urednik Kontakt programa Mario Sedmak, na čije je mjesto trebao doći Tomislav Štengl.

Kažnjena je trebala biti i urednica emisije Maja Jurković, dok je urednica Zabavnog programa Elizabet Homsi prošla ipak bolje, samo deset postotnim smanjenjem plaće.

Nadalje, Maja Jurković je tada saznala i to da će je u "Milijunašu" zamijeniti Andrea Grković, donedavna suradnica u kvizovima "1 protiv 100" i "Tko želi biti milijunaš".

Ipak, čini se da Burićeve sankcije neće biti usvojene pa se i dalje postavlja pitanja kako on vidi svoju budućnost na HTV-u obzirom da se čini kako baš i nema konkretnih ovlasti.

Vezane vijesti

Timošenko prebačena u bolnicu

Timošenko prebačena u bolnicu

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko prebačena je u srijedu ujutro iz zatvora u Harkivu u bolnicu tog grada na istoku Ukrajine na liječenje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika