03.10.2009. / 18:23

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Premiership: Kranjčar i Ćorluka zabili za Tottenham

Hrvatski nogometni reprezentativci Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka bili su strijelci za svoj Tottenham koji je na gostovanju kod Boltona odigrao 2-2 u 8. kolu Premiershipa...

Niko KranjčarNiko KranjčarDva puta je Bolton vodio u ovoj utakmici, ali su se gosti dva puta vratili u rezultatsku ravnotežu zahvaljujući pogocima hrvatskih nogometaša.

Domaćini su poveli već u 3. minuti, kada je Gardner iz blizine pospremio loptu u mrežu koju je prethodno nakon udarca Leeja odbio vratar Spursa Cudicini. Kranjčar je u 26. minuti iz daljine tukao preko gola, ali se u 33. minuti upisao u strijelce. Palacios je ubacio visoku loptu u kazneni prostor gostiju koju je Crouch vrlo lijepo spustio Kranjčaru, a hrvatski reprezentativac je preciznim snažnim udarcem u lijevi kut izjednačio rezultat.

Domaćini su do novog vodstva stigli u 69. minuti iz vrlo lijepe akcije. Cohen je ubacio s lijeve strane, a kapetan Kevin Davies je iz neposredne blizine glavom spretno ugurao loptu u mrežu i postigao svoj drugi prvenstveni pogodak ove sezone. Vrlo brzo nakon toga je Crouch promašio čistu šansu za goste. No, Spursi su ipak u 73. minuti uspjeli izjednačiti i drugi puta. Ovoga puta je Niko Kranjčar preuzeo ulogu asistenta, izvevši korner s lijeve strane, a Vedran Ćorluka je sjajno naciljao glavom i poentirao!

I Kranjčar i Ćorluka upisali su, tako, prve prvenstvene pogotke ove sezone. Odigrali su cijelu utakmicu, a Ćorluka je u 90. minuti dobio i žuti karton. Ivan Klasnić ušao je u igru kod domaćina tek u 87. minuti.

Tottenhamu je ovo bio prvi remi ove sezone, sada su treći na ljestvici sa 16 bodova, dva manje i utakmicom više od Manchester Uniteda i Chelseaja. Bolton niti u četvrtom nastupu pred svojim navijačima nije upisao pobjedu. Dva puta su izgubili, sada drugi puta odigrali neodlučeno, a obje prvenstvene pobjede dohvatili su u gostima.

No, zato je sjajan niz na domaćem terenu nastavio novi prvoligaš Burnley, koji je svladao Birmingham 2-1, čime je u četvrtoj utakmici na svom Turf Moor stadionu upisao i četvrtu pobjedu. U gostima su, pak, izgubili sve četiri utakmice. Strijelci za Burnley bili su Fletcher i Bikey, dok je poraz gostiju ublažio Larsson u petoj minuti sudačke nadoknade.

Uspješan domaćin bio je i Hull, pobjednik protiv Wigana s 2-1, dok se bivši Kranjčarov klub Portsmouth napokon osladio s tri boda, nakon što je prvenstvo otvorio sa 7 poraza. ''Mornari'' su u ovome kolu slavili u gostima kod Wolverhamptona 1-0, a strijelac je bio Yebda u 19. minuti.

Premiership. 8. kolo:

Bolton – Tottenham 2-2 (Gardner 3, Davies 69 / Kranjčar 34, Ćorluka 73)

Burnley – Birmingham 2-1 (Fletcher 53, Bikey 62 / Larsson 90+5)

Hull – Wigan 2-1 (Vennegoor 60, Geovanni 68 / Sinclair 87)

Wolverhampton – Portsmouth 0-1 (Yebda 19)

Manchester United – Sunderland (18.30)

Redoslijed: 1. Manchester United 18 (-1), 2. Chelsea 18 (-1), 3. Tottenham 16, 4. Liverpool 15 (-1), 5. Manchester City 15 (-2)...

Vezane vijesti

Tottenham otpustio Harryja Redknappa

Tottenham otpustio Harryja Redknappa

Potpuno iznenađujuće, u noćnim satima sa srijede na četvrtak, Tottenham je putem vlastite web-stranice objavio prekid suradnje s dosadašnjim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika