05.10.2009. / 13:35

Autor: Ivica Medo

Obračun Ukrajine i Engleske bez TV prijenosa: Spas na internetu

Prvi put u povijesti engleski navijači neće moći gledati utakmicu svoje reprezentacije na televeziji

Engleski nogometaši slave pogodak protiv HrvatskeEngleski nogometaši slave pogodak protiv HrvatskeKvalifikacijska utakmica skupine 6 za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Ukrajine i Engleske, koja se igra u Dnjepropetrovsku 10. listopada, u Engleskoj će se moći gledati isključivo na internetu.

Prava na prijenos utakmice imala je irska Setanta, no ona je uslijed svjetske ekonomske krize bankrotirala prije nekoliko mjeseci, a agencija Kentaro, koja je ima pravo na prodaju domaćih utakmica ukrajinske reprezentacije, nije uspjela dogovoriti prijenos na jednoj od tradicionalnih televizijskih mreža poput BBC-a, ITV-a i Fivea.

Izvršni direktor BBC-a Andrew Croker izjavio je: "Svijet se mijenja, a ovo je klasična potvrda te konstatacije."

Utakmica će se moći gledati putem interneta za nešto više od 40 kuna (4.99 funti) i to preko portala engleskog tabloida The Sun.

Glavni menadžer agencije Kentaro Peter Silverstone izjavio je da će mreža moći apsorbirati maksimalno milijun pretplatnika. To je gornja granica koju mreža može podnijeti a da se prijenos može gledati bez ikakvih problema.

Zanimljivo je da će stručni komentator biti Sven Goran Eriksson, bivši engleski izbornik.

Silverstone je naglasio da će se utakmica moći gledati kao i na svakom "streamingu", poput YouTubea ili BBC iPlayera.

Glasnogovornik FA-a Adrian Bevington naglasio je kako prava na utakmicu ima Ukrajinski nogometni savez koji ih je prodao agenciji Kentaro.

"Tradicionalni TV prijenos još uvijek je kvalitetniji, ali slučaj nije pod našom kontrolom i nismo mogli ništa učiniti", izjavio je Bevington.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika