05.10.2009. / 16:30

Autor: Ivica Medo, Hina

Blokada Sarajeva: Obdukcija utvrdila da je navijač ubijen vatrenim oružjem

Iz bolnica u Mostaru potvrđeno je kako su među ozlijeđenima i osobe koje su zadobile ozljede vatrenim oružje

Više od dvije tisuće prosvjednika blokiralo je u ponedjeljak glavnu prometnicu u Sarajevu tražeći žurnu istragu o izgredima koji su se u nedjelju zbili u Širokom Brijegu kada je smrtno stradao 24-godišnji navijač Nogometnog kluba Sarajevo Vedran Puljić.

Ulica Maršala Tita bila je satima preplavljena prosvjednicima koji su najavili kako će se nastavljati okupljati svaki dan, sve dok Puljićeve ubojice ne budu identificirane i uhićene kao i dok se ne pronađu osobe koje su u sukobu koristile vatreno oružje.

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH tijekom dana je priopćila kako će se njeni inspektori uključiti u istragu o masovnom sukobu među navijačima Sarajeva i Širokog Brijega kada je teže ili lakše ozlijeđeno petnaest navijača te 16 policajaca.

Iz bolnica u Mostaru potvrđeno je kako su među ozlijeđenima i osobe koje su zadobile ozljede vatrenim oružjem.

Federalna Uprava policije priopćila je kako je ovime odgovoreno na zahtjev navijača Sarajeva koji su uključivanje federalne policije u istragu tražili već u prvim prosvjedima što su slijedili u nedjelju navečer.

Odlukom ravnatelja federalne Uprave policije Zlatka Miletića u Široki Brijeg su upućeni i djelatnici odjela za unutarnju kontrolu MUP-a kako bi provjerili je li lokalna policija reagirala na odgovarajući način i jesu li poduzete sve mjere koje su nužne u takvim situacijama.

Iz udruge koja okuplja navijače Sarajeva objavljeno je priopćenje u kojemu stoji kako oni nemaju povjerenja u policiju zapadno-hercegovačke županije te da ne vjeruju u istragu koju bi provela sama širokobriješka policija.

Kapetan NK Sarajevo Muhamed Alaim izjavio je kako se nakon izgreda u Širokom Brijegu morala donijeti odluka o otkazivanju utakmice koja je u srijedu u Mostaru trebala biti igrana između Sarajeva i Zrinjskog.

Izgred su u ponedjeljak osudile brojne političke stranke a uprava Nogometnog kluba Široki Brijeg je optužila navijače Sarajeva da su organizirano došli napraviti nerede.

"Žalosno je da pojedini mediji od huligana, koji su u Široki Brijeg došli s očitom namjerom izazivanja izgreda, pokušavaju napraviti žrtve", navodi se u pisanoj izjavi predsjednika Nogometnog kluba Široki Brijeg Zlatana Mije Jelića.

Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja. Kako je kazao u izjavi za Fenu patolog Hamza Žujo, obdukcijom je pronađen metak u predjelu glavu.

Time su demantirani navodi policije kako je Puljić ubijen udarcem u glavu predmetom nepoznatog porijekla, a najvjerojatnije kamena.

Inače, u današnjim jutarnjim satima obitelj Puljić zadesila je nova nevolja budući da je dvije godine mlađi brat stradalog Vedrana Igor pokušao samoubojstvo rezanjem vena na ruci kad je do njega pristigla vijest o smrti starijeg brata, no pravodobnom liječničkom intervencijom Igor je izvan životne opasnosti.

"Životno nije ugrožen, s njim će sve biti u redu, zašili smo mu ranu koja je nastala nakon što je presjekao živac na ruci", rekao je za Dnevni avaz jedan od dežurnih liječnika u Centru za urgentnu medicinu u Sarajevu, gdje je mladić prebačen na obradu.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika