06.10.2009. / 12:28

Autor: Hina

Suđenje Šlogaru: Sudac naredio rekonstrukciju pronalaska pištolja

Glavna rasprava nastavit će se 26. listopada svjedočenjem majke ubijene djevojke, Ljerke Mintas Hodak, bivše ministrice i potpredsjednice vlade iz 90-ih

Mladen ŠlogarMladen ŠlogarIspitivanjem prvih svjedoka danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje skitnici Mladenu Šlogaru koji je prema vlastitom priznanju s dva hica iz pištolja ubio mladu odvjetničku vježbenicu Ivanu Hodak.

Na prvu obljetnicu ubojstva u središtu Zagreba, zbog kojega je smijenjeno dvoje ministara i ravnatelj policije, pred sudom su svjedočili policajci iz Zaprešića koji su Šlogara prvi put priveli zbog skitnje te Vlado Pošta korisnik sjenika, gdje je Šlogar spavao.

Pošta tvrdi da je skitnicu prijavio policiji kada je otkrio da u njegovom sjeniku spava i ostavlja stvari.

Policajci najprije nisu željeli doći u sjenik no kada su se, nakon trećeg poziva, ipak pojavili, Šlogara su uhitili zbog sumnje da je provalnik.

Policajac Srećko Martinić rekao je da je Šlogara odlučio uhititi jer je kod njega pronašao više šteka cigareta, no detektiv Damir Rendulić u sjeniku je potom našao dvije vrećice, a tek kada ih je donio u postaju, otkrio je da je u jednoj od njih fascikl u kojem je skriven pištolj.

Balističkim vještačenjem je nakon nekoliko mjeseci utvrđeno da je upravo tim pištoljem ubijena Ivana Hodak.

Zbog brojnih proturječnosti u današnjim svjedočenjima sudac Ivan Turudić zakazao je za 13 sati očevid i rekonstrukciju u sjeniku u Zaprešiću.

Glavna rasprava nastavit će se 26. listopada svjedočenjem majke ubijene djevojke, Ljerke Mintas Hodak, bivše ministrice i potpredsjednice vlade iz 90-ih.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika