07.10.2009. / 10:36

Autor: Hina

Japan kaznio Panasonic i Samsung zbog dogovaranja cijena tv-zaslona

Samsung i Panasonic moraju platiti ukupno 3,3 milijarde jena kazne

Japanski regulatori priopćili su u srijedu da su kaznili i izdali nalog za prestanak protuzakonitih radnji Samsungu i Panasonicovoj jedinici MT Picture Display zbog dogovaranja cijena zaslona za televizore.

Japanski Fair Trade Commission priopćio je da je 11 kompanija, među kojima MT Picture Display i Samsung SDI, dogovaralo niže cijene za standardne tv-zaslone utemeljene na katodnoj cijevi (CRT), narušavajući time poštenu tržišnu utakmicu.

Navedenim su kompanijama izrečene kazne u ukupnoj visini 3,3 milijarde jena (37 milijuna dolara), dok je nalog za prestanak protuzakonitih radnji upućen samo samo MT Picture Displayu i Samsungu.

Glasnogovornica Panasonica, koji je objavio da se povlači iz poslovanja s konvencionalnim zaslonima i okreće se tehnologiji ravnih ekrana, kazala je da bi ta kompanija mogla od FRT-a zatražiti preispitivanje slučaja, dok je Samsung zasad odbio davati komentare.

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika