07.10.2009. / 17:07

Autor: Ivica Medo

Slaven Bilić: Nije nemoguće da Ukrajina pobijedi Englesku, ali nitko ne voli gubiti

Uoči prijateljske utakmice s Katrom u Rijeci 8. listopada, izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić osvrnuo se na subotnji odlučujući dvoboj za konačni poredak u skupini 6 kvalifikacija za SP 2010. između Ukrajine i Engleske te onaj između Hrvatske i Kazahstana koji se igra u Astani 14. listopada

Slaven BilićSlaven Bilić"Nije nemoguće da Ukrajina pobijedi Englesku. Ako im to uspije, svaka im čast. No, vjerujemo kako su Englezi realno dosta kvalitetniji, da Capello ima širi izbor igrača i da nitko ne voli gubiti. Samo se treba prisjetiti našeg poraza u Skopju. Na poluvremenu smo znali da smo se plasirali na Euro, ali je atmosfera nakon susreta, kojeg smo izgubili 2:0, svejedno bila depresivna", izjavio je Bilić na današnjoj press-konferenciji u Rovinju.

Hrvatsku reprezentaciju od početka kvalifikacija prate problemi s ozljedama ključnih igrača, a pred susret s Kazahstanom situacija s ozlijeđenima nikada nije bila gora. Ozlijeđeni su Eduardo, Modrić, Šimunić, Petrić i Vejić. Šimunić neće igrati protiv Katra, ali bi trebao biti spreman za Kazahastan, dok ostali ozlijeđeni igrači neće biti kadru.

Bilić će stoga protiv Katra morati pronaći momčad koja će zaigrati protiv Kazahstana 14. listopada 2009.

Izbornik ima spremne dvije varijante. Sredinu bi trebali držati Pokrivač i Vukojević, a na pozicijama lijevog i desnog veznog bit će Kranjčar i Srna. U drugoj varijanti pronašlo bi se mjesto za Marija Mandžukića na jednoj od bočnih pozicija.

U Astani će se igrati na umjetnoj travi i stoga će Bilićevi izabranici održati dva posljednja treninga prije leta u Kazahstan na umjetnoj podlozi.

"Stručnjaci nas uvjeravaju da se radi o najkvalitetnijoj umjetnoj podlozi na kakvoj će igrati Rusija i Njemačka u Moskvi", kaže Bilić, a ni kapetan Robert Kovač ne vidi problem u igranju na umjetnoj travi tek ističe kako se lopta malo brže kreće po terenu nego na prirodnoj travi.

Kovača više brinu brojne ozljede najvažnijih hrvatskih reprezentativaca.

"Od kada sam u kadru reprezentacije nisam doživio ovakvu epidemiju ozljeda. Mislim da je to posljedica izraubanosti igrača u velikim klubovima", zaključio je Kovač.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/10/09

Cober, 09.10.09. 15:45

Jebiga Bilicu, dovedes nas u situaciju, da neko drugi mora pobjediti nekog treceg, da bi mi imali nekakve sanse pobjediti nekog cetvrtog. Kad se navojaci krenu baviti statistikom nije dobro gospon Bilicu. Ali eto ovaj put cemo ti oprostiti.


registracija
27/7/09

columbo, 10.10.09. 08:15

Ja bih vrlo volio da nisam u pravu, ali Engleska nece tuci Ukrainu, Naime domacinima je biti ili ne biti, a otocanima je tek prestiz. Prema tome sve je jasno k'o dan. Uz sve to, sto je nazalost bolno vjerovati, ali je istinito - nogometne asocijacije su sklonije tome da Ukrajina ode na Rt dobre nade... Zasto? Odgovor zna samo vjetar, a mozda i mi sami, ako malo dublje razmislimo.
Eto ja toliko a vi se snadjite.


registracija
13/11/07

filmok, 11.10.09. 20:04

PURGERI BICE VAM BOLJE DA NAVIJATE ZA SRBIJU I NAUCITE PONESTO,I NEMOJTE BITI MNOGO ZLI JER SE TO UVEK UZVRATI,
DAJ GLEDAT CE TE SLEDECEG LETA SA VASEG LIPOG MORA KAKO SRBIJA RUSI SVE PRED SOBOM ALI NARAVNO UZ VASU PODRSKU


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika