07.10.2009. / 19:40

Autor: Ivica Medo

Rukometna Liga prvaka: Nova uvjerljiva pobjeda Zagreba

U drugom kolu skupine C rukometne Lige prvaka Zagreb je došao do druge pobjede u elitnom klupskom natjecanju pobijedivši u zagrebačkoj Areni pred 8.000 gledatelja švedski Alingsas 30:21

Ivano Balić (Foto: Igor Šoban)Ivano Balić (Foto: Igor Šoban)Najefikasniji igrači u momčadi Zagreba bili su Lazarov s osam pogodaka i Frank Loke sa šest pogodaka, dok je kod gostiju najbolji bio Bliznac s pet golova. Ivano Balić je ugradio četiri pogotka u pobjedu Zagrebu.

Odličnu utakmicu odigrao je vratar Zagreba Gorazd Škof koji je upisao 18 obrana, dok je njegov kolega na golu Alingsasa obranio 13 udaraca.

Zagreb je započeo utakmicu s postavom: Škof na vratima, Vukić i Džomba na krilima, Tonči Valčić, Lazarov i Ivano Balić na vanjskim pozicijama te Frank Loke na pivotu, dok je Denis Špoljarić mijenjao u obrani Lazarova.

Od početka utakmice Zagreb je u obrambenoj formaciji 3-2-1 nametnuo žestok ritam koju Alingsas nije mogao pratiti i već nakon nekoliko minuta igre Zagreb je poveo 4:1. Alingsas je potom smanjio na 7:5, no Lazarov i Džomba povisuju na 9:5 i od toga trenutka Šveđani nisu imali više nikakve šanse. Minutu prije kraja poluvremena Zagreb je došao do golemog vodstva od 17:9.

U drugom poluvremenu Zagreb je održavao razliku sve dok trener Maglajlija nije odlučio dati priliku drugoj postavi. U tom periodu Šveđani dolaze do daha i smanjuju rezultat, pa je na kraju završilo "samo" devet razlike za Zagreb 30:21.

Zagreb je tako nakon pobjede od sedam pogodaka prednosti kod Fyllingena (29-22), još jednom slavio u Ligi prvaka, a u trećemu kolu, 18. listopada Zagrebaši će gostovati u Hamburgu kod HSV-a.

Rukomet, Liga prvaka, 2. kolo C skupine:

CO Zagreb - Alingsas 30-21

Kasnije:

HSV - Ciudad Real

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika