10.10.2009. / 16:06

Autor: Pjero Glušić

Cro a porter (2): Puno poznatih lica i malo kretivnih dizajnera

Drugog dana modne manifestacije naši su kreatori ponovno pokazali da im nedostaje inspiracije ili da su ju pronašli u već viđenim kolekcijama svjetskih kreatora

Nikolina Pišek za Lineu Exclusive (Foto: Mateja Vrčković)Nikolina Pišek za Lineu Exclusive (Foto: Mateja Vrčković)Izgleda da ovosezonski Cro A Porter nije postigao ništa više od prošlosezonskog te nije pokazao ništa više od prijašnjih. Iskreno, razočaravajuće.

Prva revija revije drugoga dana već možda i previše poznate Linee Exclusive ubila je sva moja očekivanja. Nakon svih kolekcija na CAP-u, za ovu su sezonu proljeće-ljeto mogli pripremiti nešto više, ako ne i bolje. Haljine od eko kože i tila proglasile su Lineu Exclusive pravom početnicom. Kvazi-poznate manekenke kojima je nepotrebno nabrajati imena, opet su koračale pistom kao da im je prvi put.

Važno je spomenuti i novu modni brand na najvećem modnom spektaklu godine ; FARE koja me neodoljivo podsjećala na krpice fashion koncepta Hous of Gaga koja odjeva Lady Gagu za sve nastupe i sva važnija pojavaljivanja.

Dakle govorimo o haljinama nabijenima volumenomn. U svakom slučaju FARE nije u potpunosti doveo svoje kreacije do savršenstva. Veliki problem bile su ultra duboke kapuljače koje nikako nisu htjele stajati.

Ognjenka Antunac u svojim asimetrično- crnim i sasvim čudnom odjećom uljepšala mi je večer na nekoliko sekundi. Nadam se da će tako i ostati što se tiče kreativnosti i mašte, pogotovo u sezoni kada je asimetrija must have, bar ako i na trenutak želite izgledati poput nekih stranih celebova.

Matija Vuica kao i svake godine ne mijenja svoj stil. Svoje haljine koje gotovo izgledaju kao zavjese sa šljokicama i resicama nije ni u jednom trenutku odlučila promijeniti, već je kao i svake godine odlučila plagirati od nekog poznatijeg i cijenjenijeg dizajnera.

Ove godine kao i svake gužva je nezaobilazni dio sasvim "fashion" nepotrebnog eventa pa sam tako bez ometanja i dizanja s mjesta uspio pogledati samo tri pune revije.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika