10.10.2009. / 16:47

Autor: Ivica Medo

Reprezentacija opet na "cajkama": Pijanog i ranjenog Sharbinija unosili u hotel

Hrvatski reprezentativci odlučili su se za specifičan način priprema pred odlučujuću utakmicu s Kazahstanom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Slaven Bilić, izbornik hrvatske reprezentacijeSlaven Bilić, izbornik hrvatske reprezentacijeNekoliko sati prije početka ogleda Ukrajine i Engleske, utakmice o čijom rezultatu ovisi sudbina hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010., te četiri dana prije dvoboja s Kazahstanom, kojeg Hrvatska mora pobijediti ako želi zadržati šanse za odlazak u Južnu Afriku, izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić odlučio je epidemiju ozljeda, nervozu i nagomilani stres kod svojih pulena izliječiti oprobanim receptom - tamburašima i alkoholom.

Naime, cijela momčad hrvatske reprezentacije u dogovoru s izbornikom odlučila se za provod uz tamburaše i obilno iće i piće u mjestu Funtana, tridesetak kilometara od Rovinja. Odredište je bilo restoran More, a Bilićevi Boysi su se prema kazivanju očevidaca odlično zabavili.

Ne bi to bilo ništa nenormalno da se ne radi o nogometnim profesionalcima koje za četiri dana očekuje najvažnija utakmica kvalifikacija.

Reprezentativci su se zadržali na "terevanki" od 21.00 do 1.00 iza ponoći, pjevalo se, jelo, ali i pilo, i to u povećim količinama. Oko 1.40 veselo društvo stiglo je u hotel, najgore je prošao Anas Sharbini koji je zaradio kvrgu na glavi, a ni u hotel nije mogao bez pomoći suigrača, što od udarca u glavu, a što od alkohola.

Od Fontane do Funtane prošle su tri godine, protagonisti su ponešto promijenjeni, nema Boška Balabana, koji je blizu mirovine, nije bilo ni Ivice Olića zbog ozljede lista, ali je tu bio sveprisutni u takvim veseljima Darijo Srna, koji je, prema kazivanju svjedoka, svako malo pozivao kolege da s terese uđu na glazbu.

Fontana je bila na početku Bilićevog mandata, a Funtana bi mogla biti na kraju. Ima simbolike, zar ne? Nakon Fontane "vesela trojka" privremeno je izbačena iz reprezentacije, a sada neće biti sankcija. Na veselje se ipak otišlo u dogovoru s izbornikom, a osim toga, i da nije, teško da bi bilo kažnjavanja jer zbog silnih ozljeda ne bi imao tko igrati u Kazahstanu.

Međutim, ne treba zaboraviti da je poslije "raspašoja" u Fontani Hrvatska dobro odigrala u Moskvi i vratila se s velikim bodom. Nakon te utakmice krenula je serija odličnih rezultata, pala je i Engleska, Hrvatska je bila prva u skupini kvalifikacija za Euro 2008.

Možda Bilić računa da će se ponoviti slična situacija, ali ovoga puta ne ovisimo sami o sebi, treba ponešto pitati Ukrajince, ali i Engleze. Navodno igrači obje momčadi vole dobre provode, pogotovo Englezi, pa bi mogli imati simpatija prema hrvatskoj metodi liječenja stresa pred važne utakmice.

Treba ipak pričekati utakmicu s Kazahstanom i onda donositi konačne zaključke. Ipak je najvažnije što igrači pokažu na terenu. Sve ostalo brzo se zaboravlja.

Stožer: Druženje dovoljno govori o momčadskom duhu

U stručnom stožeru hrvatske reprezentacije ne vide ništa loše i izlasku svojih igrača na narodno veselje.
"Izbornik je, u dogovoru sa stožerom i kapetanom, igračima dao slobodnu večer, i na vlastitu su inicijativu naši reprezentativci željeli to vrijeme provesti zajedno. Stoga su organizirali večeru i druženje na kojem su bili svi redom, od prvog do zadnjeg, što dovoljno govori o momčadskom duhu i zajedništvu momčadi. Sve je, dakle, bilo u redu, od odlaska službenim vozilom reprezentacije, njihova boravka i povratka u hotel čak pola sata ranije nego je bilo predviđeno", stoji u priopćenju stručnog stožera, koje je medijima prenio glasnogovornik Davor Gavran, a jedino što je sporno za Bilića i prijatelje jest medijski tretman cijelog slučaja:
"Način na koji je njihovo druženje predstavljeno u dijelu medija je u najmanju ruku neprimjeren. Mi se ne ljutimo ni na koga, ali nam je žao da se senzacionalističkim naslovima i iskrivljavanjem činjenica potpuno nepotrebno stvara loša slika o hrvatskim reprezentativcima, umjesto da se istaknu mnoge pozitivne stvari", navodi se u priopćenju.

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

registracija
10/10/09

ontario19, 10.10.09. 20:50

Kada procitas komentar BBC o utakmici izmedu engleske i ukraine onda ti ne preostaje nista drugo nego zakljuciti da je utakmica namjestena

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/8300465.stm

From Weirdsville on 606: "Don't I speak for every England fan when I say this though? Goodbye Croatia! Revenge is ours!"
1902: For those of you who were pleading for Carlton Cole to replace Emile Heskey. Cole has been just as poor as Heskey since he came on, in my opinion. Wayne Rooney does not deserve to be on the losing side though. In my opinion.
1900: Five minutes remaining now, and England have a free-kick just beyond the halfway line. It's a poor one though and Ukraine clear


registracija
30/12/08

csiki, 10.10.09. 23:40

Dobili ste ono sto ste trazili steta za neke igrace a za navijace ne oni su zasluzili sa svojim sahovnicama iponasanjem sada mogu navijatiza komsije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika