Objavljeno u Nacionalu br. 726, 2009-10-13

Autor: Dean Sinovčić

Izgubljeni u prijevodu: Šimunić i Kovač se posvađali zbog 'jezične barijere'

Dok se sukob Šimunića i Kovača može objasniti, neobjašnjivo je ponašanje Ivice Križanca koji je kažnjen izbacivanjem iz reprezentacije zato što je povukao fizioterapeuta Domenika Sisgorea u trenutku kad je ovaj pokušao smiriti sukob Kovača i Šimunića

Ivica Križanac zbog bahatosti više nije poželjan među kolegamaIvica Križanac zbog bahatosti više nije poželjan među kolegamaDo sukoba dvojice nogometnih reprezentativaca došlo je zbog slabog poznavanja hrvatskog jezika Joea Šimunića i nešto bolje, ali još uvijek nedovoljno dobro poznavanje hrvatskog jezika Roberta Kovača. Sukob je nastao u autobusu na putu s noćnog provoda u Funtani prema hotelu Eden u Rovinju, kad je Šimunić u šali rekao da neki reprezentativci koji ne igraju u prvoj momčadi jedva čekaju poraz reprezentacije kako bi zaigrali za prvu momčad. Problem je što je Šimunić rođen u Canberri u Australiji, nikada nije živio u Hrvatskoj, te ne zna toliko dobro hrvatski da bi se mogao šaliti.

Na njegovu nespretno izrečenu šalu "zakvačio" se Robert Kovač koji je rođen u Berlinu i koji bolje govori hrvatski od Šimunića, ali ne toliko bolje da se ne bismo upitali je li on dobro shvatio Šimunićevu šalu. Planuo je verbalni obračun između njih dvojice, pri čemu ipak nije bilo fizičkog kontakta te se situacija brzo smirila. Međutim, dok se sukob Šimunića i Kovača može objasniti, neobjašnjivo je ponašanje Ivice Križanca koji je kažnjen izbacivanjem iz reprezentacije zato što je povukao fizioterapeuta Domenika Sisgorea u trenutku kad je ovaj pokušao smiriti sukob Kovača i Šimunića. Prema informacijama iz reprezentacije, Križanac je doista osoba koja kvari odnose među igračima i kao takav je već odavna poznat. Kada je 2002. igrao za prašku Spartu, sukobio se s upravom i potukao na treningu sa suigračem.

Zatim se potkraj 2006. preko medija naljutio na izbornika Slavena Bilića koji ga nije pozvao u reprezentaciju. Kad je prije godinu dana pozvan u reprezentaciju, nastavio je s arogantnim ponašanjem i, prema sadašnjim informacijama, reprezentativci ne žele da ikad više bude pozvan u nacionalnu momčad.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika