13.10.2009. / 14:21

Autor: Andrea Belin

Kako si pravilnim odabirom odjeće dodati par centimetara visine

Sve je važno: odjeća, kosa, cipele...sve vam može vizualno dodati nekoliko centimetara i pomoći da izgledate elegantnije

Tanke prugice i crna boja pouzdano izdužujuTanke prugice i crna boja pouzdano izdužujuPremda je prosječna visina žena prije pedesetak godina bila znatno niža od današnje, još uvijek su mnoge pripadnice ljepšeg spola nezadovoljne "svojim centimetrima". Ukoliko se ni vi ne možete pohvaliti izrazitom dužinom nogu, poslušajte naše savjete i pomoću nekoliko jednostavnih trikova izgledati ćete nekoliko centimetara više!

Pravilno držanje

Želite li istovremeno dobiti na visini i riješiti se nekih fizičkih tegoba, obratite pažnju na držanje. Dakle, neovisno hodate li ili sjedite, budite uspravni. Uz malo discipline nakon nekog nekog vremena takav način držanja postati će vam rutina, a sebi i drugima izgledati ćete ljepše i privlačnije.

Odjeća s vertikalnim prugicama

Odjeća s horizontalnim prugama čini nas znatno nižima nego što to uistinu jesmo. Dakle, ne trebamo vam ni reći da takvu garderobu izbacite iz ormara. Karirane dezene i teške materijale također izbjegavajte u širokom krugu. Radije nosite odjeću s tankim vertikalnim prugicama. Osim toga nosite krpice s istaknutim šavovima i zanimljivim detaljima. Laganim strukiranim haljinicama i suknjicama također ćete dobiti na visini, a isto takav dojam ostaviti ćete u dužim jaknicama.

Nijanse

Kako bi vizualno izgledali duže, kombinirajte odjeću sličnih nijansi. Primjerice, tamnoplavu majicu i svjetloplave hlače. Na taj način možete nositi odjeću gotovo svih boja, iako bi bilo bolje da se fokusirate na tamnije nijanse.

Štikle

Istina je da popularne platforme i visoke potpetice izdužuju, međutim takva obuća nije osobito udobna. Ako ste uistinu jako niskog rasta, obuća s visokom potpeticom na vama će izgledati poprilično smiješno. Umjesto takve obuće, radije nosite onu s nižim, ne previše tankim potpeticama.

Kosa

Određena frizura također vam može pomoći da izgledate znatno više. Šiške podignite, a kosu sa strane sklonite s lica tako što ćete ju svezati u visoki rep. Izbjegavajte guste kovrče i natapirane frizure.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika