15.10.2009. / 14:04

Autor: Hina

Cervesia najavila ponudu za preuzimanje Zagrebačke pivovare

Temeljni kapital Zagrebačke pivovare iznosi 186.135.000 kuna i podijeljen je na 620.450 redovnih dionica na ime, svaka u nominalnom iznosu od 300 kuna

Zagrebačka pivovara mogla bi prijeći u domaće rukeZagrebačka pivovara mogla bi prijeći u domaće rukeZagrebačka tvrtka Cervesia Zagreb d.o.o., koja djeluje povezano i zajednički s luksemburškom tvrtkom StarBev, objavila je danas nastanak obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Zagrebačke pivovare i najavila objavu te ponude u zakonom propisanom roku, a po odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Cervesia je, u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, izvijestila da je jučer s nizozemskom tvrtkom Interbrew Central European Holding sklopila ugovor o kupoprodaji dionica koje čine 71,92 posto temeljnog kapitala Zagrebačke pivovare, temeljem kojeg ima pravo steći 446.232 redovne dionice Zagrebačke pivovare, nominale 300 kuna po dionici.

O nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Cervesia je preko odvjetničkog ureda Šavorić&Partneri izvijestila Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa), Zagrebačku pivovaru i Zagrebačku burzu.

Ponuditelj (Cervesia) se obvezuje objaviti ponudu za preuzimanje dionica s pravom glasa Zagrebačke pivovare pod uvjetima i na način određen Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, a po odobrenju objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hanfe, navodi se u obavijesti uz napomenu da Cervesia i StarBev djeluju zajednički s obzirom da StarBev kontrolira Cervesiu.

Temeljni kapital Zagrebačke pivovare iznosi 186.135.000 kuna i podijeljen je na 620.450 redovnih dionica na ime, svaka u nominalnom iznosu od 300 kuna.

Inače, Anheuser-Busch InBev je danas izvijestio da je postigao sporazum o prodaji pivovara u devet istočnoeuropskih zemalja, uključujući i Hrvatsku, za prvotno ponuđeni iznos od ukupno 2,23 milijarde dolara tvrtki CVC Capital Partners.

CVC Capital Partners će preuzeti operacije AB InBeva pored Hrvatske još u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, navodi se u priopćenju.

Cijena transakcije mogla bi dosegnuti 3,03 milijarde dolara, što će ovisiti o CVC-ovom povratu na ulaganje, a sporazum bi trebao biti dovršen do kraja siječnja 2010.

Vezane vijesti

Agrokor ne želi dati ponudu za Belje

Agrokor ne želi dati ponudu za Belje

Koncern Agrokor neće dati ponudu za preuzimanje Belja, kao što im je to naložila Hanfa, već su protiv takvog rješenja podigli tužbu na Ustavnom sudu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika