15.10.2009. / 17:52

Autor: Hina

Novo samoubojstvo u francuskom Telecomu, 25. u 19 mjeseci

Prije današnjeg, posljednje samoubojstvo krajem rujna počinio je 51-godišnji zaposlenik Telecoma koji se bacio s vijadukta kod Annecyja

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZaposlenik France Telecoma počinio je samoubojstvo u četvrtak, 25. po redu u 19 mjeseci u kompaniji izloženoj kritikama da je visoku stopu samoubojstava izazvala pritiscima na zaposlenike i neprihvatljivim radnim uvjetima.

U četvrtak se u svome domu objesio 48-godišnji inženjer iz Lanniona u pokrajini Bretagne, koji je mjesec dana bio na bolovanju, objavio je poslodavac.

U utorak se u Marseilleu na jugu Francuske pokušao objesiti i 54-godišnji zaposlenik Telecoma, koji je također bio na bolovanju, no u zadnjem trenutku spasili su ga vatrogasci.

Prije današnjeg, posljednje samoubojstvo krajem rujna počinio je 51-godišnji zaposlenik Telecoma koji se bacio s vijadukta kod Annecyja.

Reagirajući na val samoubojstava, grupa je smijenila drugog čovjeka u hijerarhiji. Louis-Pierre Wenes, koji je od 2006. bio zadužen za preobrazbu grupe morao je odstupiti, a na njegovo je mjesto doveden Stephane Richard, bivši predstojnik kabineta ministrice gospodarstva.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika