20.10.2009. / 16:24

Autor: Hina

Komedija Mire Gavrana "Sve o muškarcima" pobijedila u Poljskoj

Najboljom predstavom Festivala u poljskom Tarnovu jučer je proglašena Gavranova komedija "Sve o muškarcima", u režiji Tomasza Obare i prijevodu Anne Tuszynske, koja je svoju poljsku premijeru imala 7. svibnja ove godine u Krakovu

Miro GavranMiro GavranKomedija "Sve o muškarcima", Mire Gavrana, u izvedbi Teatra Ludowy iz Krakova, osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu komedije u Poljskoj, izvijestila je danas agencija Presscut.

Najboljom predstavom Festivala u poljskom Tarnovu jučer je proglašena Gavranova komedija "Sve o muškarcima", u režiji Tomasza Obare i prijevodu Anne Tuszynske, koja je svoju poljsku premijeru imala 7. svibnja ove godine u Krakovu.

U komediji "Sve o muškarcima" tri glumca igraju svaki po pet različitih uloga u pet priča u kojima se na dinamičan način razotkriva muški svijet. Radnja se događa u suvremenom Zagrebu.

Ta je komedija do sada imala deset premijernih izvedaba, a svjetska praizvedba bila joj je u listopadu 2006. u Teatru Jana Palarika u Trnavi u Slovačkoj, na Trećem Gavranfestu, dok je hrvatsko uprizorenje tri tjedna zatim izveo Teatar Gavran iz Zagreba.

Djela Mire Gavrana prevedena su na trideset i dva jezika, a imala su i više od dvjesto kazališnih premijera diljem svijeta koje je vidjelo više od dva milijuna gledatelja. Samo su poljska kazališta do sada premijerno uprizorila četrnaest njegovih drama i komedija.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika