21.10.2009. / 02:30

Autor: Ivica Medo

Video: Liga prvaka, skupina E: Lyon nanio “redsima” četvrti uzastopni poraz

Užasno razdoblje Liverpoola traje i dalje, “redsi” su doživjeli i četvrti poraz u nizu. Posljednji im je nanio Lyon u 3. kolu skupine E Lige prvaka. Francuzi su na Anfieldu slavili s 2-1...

Maxime Gonalons slavi pogodakMaxime Gonalons slavi pogodakPorazi protiv Fiorentine u Ligi prvaka, pa od Chelseaja i Sunderlanda u Premier ligi narušili su samopouzdanje Benitezovih nogometaša, a na sve su se nadovezale i brojne ozljede. Prvi napadač engleskoga kluba Fernando Torres nije ni zaigrao, dok je kapetan Steven Gerrard morao izaći već u 25. minuti.

U takvoj situaciji Liverpool je ipak uspio povesti u 41. minuti. Fabio Aurelio je nabacio s lijeve strane, lopta je prošla kroz šumu nogu i pala pred Yossija Benayouna koji je poslao loptu iza vratara Huga Llorisa. Izjednačenje Francuzima donio je Maxime Gonalons u 72. minuti nakon kornera. Liverpoolov vratar Pepe Reina najprije je odbio loptu, potom obranio i dva udarca, ali treći, Gonalonsov, nije mogao.

U jeku Liverpoolovih napada, Lyon je u posljednjoj minuti izveo kontru, Miralem Pjanić je povukao po desnoj strani, loptu je na kraju u kazneni prostor ubacio Sidney Govou, a Cesar Delgado je donio francuskom klubu i treću pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

U drugoj utakmici skupine gledatelji su u Budimpešti vidjeli sedam pogodaka, ali ne i pobjedu Debrecena koji je kao domaćin dočekao Fiorentinu u glavnome mađarskom gradu. Talijani su na koncu slavili s 4-3 uz dva pogotka Adriana Mutua. Debrecen je poveo već u drugoj minuti, ali u dvadesetoj je već bilo 3-1 za goste. Nadu je Mađarima u 88. vratio Coulibaly koji je pogodio za 3-4, ali vremena za preokret nije bilo.

Liga prvaka, skupina E, 3. kolo:

Liverpool - Lyon 1-2 (Benayoun 41 / Gonalons 72, Delgado 90)

Debrecen - Fiorentina 3-4 (Czvitkovics 2, Rudolf 28, Coulibaly 88 / Mutu 6, 20, Gilardino 10, Santana 37)

Redoslijed: 1. Lyon 9, 2. Fiorentina 6, 3. Liverpool 3, 4. Debrecen 0

Vezane vijesti

Montella novi trener Fiorentine

Montella novi trener Fiorentine

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Vincenzo Montella (37) imenovan je službeno novim trenerom Fiorentine. Popularni "Aeroplanino" potpisao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika