26.10.2009. / 11:19

Autor: Boris Bilas

Biznis pritvorenog generala: Čermak u ukapljeni plin ulaže 100 milijuna eura

Najveća novost koju Crodux uvodi na hrvatsko tržište je ta da će se plin umješavati na samom terminalu pa će kupci moći kupiti točno određenu mješavinu propana i butana

Ivan ČermakIvan ČermakIako se Ivan Čermak trenutno nalazi u pritvoru haškog suda gdje mu se sudi za njegovu ulogu u ratnim zločinima nakon završetka "Oluje", njegov privatni biznis vrlo dobro posluje. Naime, njegova tvrtka Crodux plin vrlo je ozbiljno ušla u biznis s ukapljenim naftnim plinom (UNP), a u gradnju skladišnih i proizvodnih kapaciteta do sada je uloženo 30 milijuna eura.

No, to nije konačna cifra koju će Čermakova tvrtka uložiti u posao s ukapljenim naftnim plinom, doznaje business.hr. Ukupno ulaganje u razvoj poslovanja u plinskom sektoru iznositi će 100 milijuna eura, a već bi u studenom ove godine Crodux mogao početi na tržište plasirati uvezeni UNP. Croduxovo ulaganje u plinski biznis najveće je privatno ulaganje u ovaj sektor u Hrvatskoj, pa ova tvrtka tako postaje prvi ozbiljni konkurent Ininom Proplinu, koji potrošači često optužuju za lošu kvalitetu autoplina.

Čermakova tvrtka do sada je najveći problem imala s nedostatkom skladišnih kapaciteta, no to su uspjeli riješiti s 13 novih spremnika volumena 5700 četvornih metara, čija je vrijednost oko 18 milijuna eura.

Crodux plin je ove izgradio terminal za UNP u Svetom Križu Začretju na 50.000 četvornih metara, a do kraja godine će za nadogradnju tog terminala uložiti još 30 milijuna eura. Najveća novost koju Crodux uvodi na hrvatsko tržište je ta da će se plin umješavati na samom terminalu pa će kupci moći kupiti točno određenu mješavinu propana i butana.

Vezane vijesti

Radović ucjenjivao Čermaka da bi ga prestao blatiti u medijima

Radović ucjenjivao Čermaka da bi ga prestao blatiti u medijima

Pisac i aktivist Saša Radović ucjenjivao je dva mjeseca generala i poduzetnika Ivana Čermaka, tražeći od njega milijun eura kako bi ga prestao… Više

Komentari

registracija
25/6/09

zabica, 26.10.09. 13:14

Zaista mi nije jasno zaso ne oduzmu novce recimo generalima:
CERMAKU,ZAGORCU....i ostalim koji se nalaze u istom ''financijskom rangu''.
Hrvatskim : Kerumima,Petracima ..... I SUKER NEMORA TRAZIT KREDITE ....


registracija
8/11/06

Willie, 26.10.09. 23:29

Da, hmmm... stvarno su ti naši generali (vjerovatno po uzoru na gen. dr. F. Tuđmana) izuzetno sposobni ljudi. Ne samo generali, nego i svaki i najmanji HDZ-ov političar je izuzetno sposoban čovjek.
I onaj ilusionist David C. im može biti zavidan.


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 27.10.09. 00:05

@ZABICA Ma koji generali? FRANJINI ŠOFERI !
Lopine da se zmrzneš samo kaj ni Nacional o tome ne piše kritički nego afirmativno. Ko ovaj puta . Jedino Kerum nije general a i nije prodaval sa političarima nego sa popovima humanitarnu pomoć za vreme rata i tako se svojim radom obogatio..a i popovi su dobili svoje samo kaj se ne voze u ferarijima jer...


registracija
25/6/09

zabica, 27.10.09. 01:37

GLAVNISUDAC bravo Tebi...


registracija
16/6/09

Trenk, 27.10.09. 10:13

Najbolju definiciju nasih generala dao je Predsjednik Mesic.
"Niti jedna zemlja na svijetu nema tako sposobne generale kakve ima Hrvatska. U Domovinskom ratu uspjeli su voditi pibjednicku vojsku, koja je unistila neprijatelja, sto je izuzetno tezak i zahtjevan zadatak, a u isto vrijeme su uspjeli steci ogromno bogatstvo, razviti velike licne biznise, te vanredno zavrsiti srednje i vise skole, a cak i prometne fakultete i sve to za samo dvije-do tri godine."


registracija
27/8/09

Lujo1, 27.10.09. 21:16

Prije rata sam bio uspješan inženjer i uspio sam ušparati neku lovu. U ratu sam tu lovu potrošio na oružje i opremu, a u ratu naravno nisam mogao zaraditi neku drugu lovu. U Oluji (na primjer) sam za 22 dana izgubil 13 kg. Znači u ratu sam ostal i bez love i bez kilaže, a moj general čermak je iz rata izašel prebogat i predebel! E moj generale u kakvim smo mi to ratovima bili? Bjelodano to nije bil isti rat! Čini mi se da sam se ja zajeb*l! Fuj!!


registracija
17/10/09

Herzegovna, 27.10.09. 22:23

Ja virujem da su svi GENERALI dobri i zato ih slavi mati Herze govna


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika