26.10.2009. / 13:40

Autor: Ivica Medo

Zvezdina Marakana postaje Gazprom Arena za samo 500.000 eura godišnje

Stadion Crvene zvezde, popularna nazivan Marakana, promijenit će ime u Gazprom Arena

Beogradska MarakanaBeogradska MarakanaDetalji ugovora između Crvene zvezde i ruskog energetskog diva Gazproma bit će objavljeni u prvoj polovini studenog ove godine, ali prema saznanjima lista Sport izvjesno je da će prema ugovoru beogradska Marakana morati promijeniti ime u Gazprom Arena i to za samo pola milijuna eura godišnje naknade, što je vjerojatno najmanji iznos koji je dobio neki europski klub za preimenovanje stadiona.

Neke informacije govore da se partnerstvo najuspješnijeg srpskog kluba i Gazproma odgađa do 2010. godine te da čelnici ruske kompanije nisu zadovoljni što su detalji oko pregovora dospjeli u javnost, ali najveći problem izaziva pitanje koja će od sestrinskih kompanija Gazproma ući na srpsko tržište, odnosno čije će ime nogometaši Zvezde nositi na dresu.

Osim Crvene zvezde na Marakani nastupa i srpska reprezentacija koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi.

Stadion Crvene zvezde, kako se službeno zove, izgrađen je 1963. godine, a ubrzo je zbog svoje veličine dobio nadimak Marakana, po uzoru na slavnu Maracanu u Rio de Janeiru.

Kapacitet beogradske Marakane u prošlim dekadama poprimio je mitske veličine, pa se rastezao od 90.000 do čak 110.000 mjesta.

Službeno najveća posjeta na Marakani dogodila se 1975. U polufinalu Kupa kupova igrali su Crvena zvezda i Ferencvaros a na stadionu se s kupljenim ulaznicama navodno okupilo 96.070 gledatelja. Ubrzo se proširila priča kako je na Marakani zapravo bilo 110.000 gledatelja, jer je petnaestak tisuća ljudi uspjelo ući na stadion bez kupljene ulaznice.

Trenutačni kapacitet Marakane je 53.000 sjedaćih mjesta.

Vezane vijesti

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Institut građevinarstva Hrvatske prodao je investitorima više od 80 milijuna kuna novih dionica, koji su postali vlasnicima 40 posto temeljnoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika