29.10.2009. / 11:56

Autor: Boris Bilas

Krim policija u EPH češlja dokapitalizaciju Slobodne Dalmacije

EPH je većinski udio povećao sa 72,02 na 91,73 posto kada je dug Slobodne pretvorio u vlasnički udio u tvrtki. Upravo to povećanje udjela osporavaju mali dioničari tvrdnjom da je za tu dokapitalizaciju iskorišten prijenos EPH-ovog udjela u Adriatica.netu na Slobodnu

Ninoslav PavićNinoslav PavićKriminalistička policija već je dva puta posjetila prostorije EPH-a te je s određenim ljudima obavila razgovore. Prema nekim informacijama policija je prvi puta u EPH ušla prošlog petka, a drugi put u srijedu.

Kako se doznaje cilj istrage policije prema nalogu Državnog odvjetništva je sumnja u gospodarski kriminal vezan uz dokapitalizaciju Slobodne Dalmacije.

Naime, neki od malih dioničara podnijeli su tužbe Trgovačkom sudu u Splitu i Vrhovnom sudu, kojima je traže ukidanje odluka skupštine Slobodne Dalmacije. Na toj je skupštini najprije smanjen temeljni kapital Slobodne, a zatim je povećan u korist EPH, a na štetu malih dioničara.

Krajem prošle godine EPH je od Slobodne Dalmacije potraživao gotovo 264 milijuna kuna, a ta su sredstva, koja su nastala uvozom roto papira i prijenosom udjela među tvrtkama, iskorištena za dokapitalizaciju EPH.

EPH je većinski udio povećao sa 72,02 na 91,73 posto kada je dug Slobodne pretvorio u vlasnički udio u tvrtki. Upravo to povećanje udjela osporavaju mali dioničari tvrdnjom da je za tu dokapitalizaciju iskorišten prijenos EPH-ovog udjela u Adriatica.netu na Slobodnu, a kao vrijednost te dokapitalizacije navedeno je 73 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je EPH samo devet mjeseci ranije za 50 posto udjela u Adriatica.netu platio samo 30 milijuna kuna. Tada su razliku u vrijednosti udjela pravdali poslovnim širenjem koje je Adriatica.net u međuvremenu objavila. No, takvo objašnjenje baš i ne stoji jer se samo nekoliko mjeseci kasnije Adriatica.net našao u teškim financijskim problemima, a govorilo se i o propasti te turističke agencije.

Vezane vijesti

Nakon Todorića, Građanska Akcija 'na doručku' i kod Pavića

Nakon Todorića, Građanska Akcija 'na doručku' i kod Pavića

Građanska Akcija nastavila je svoju 'seriju' posjeta pod nazivom 'Na doručku kod...'. Tako su je jutros uputili u središte grada i 'doručkovali'… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika