29.10.2009. / 18:56

Autor: Hina

Zlostavljač iza rešetaka: Ljubomir Čučić uhićen u Njemačkoj

I ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je Čučić od 6. listopada u ekstradicijskom pritvoru

Ljubomir ČučićLjubomir ČučićHrvatska je policija dobila od njemačke policije obavijest o uhićenju Ljubomira Čučića, potvrdio je za Hinu u četvrtak načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Po Borovčevim riječima, MUP je dobio obavijest njemačke policije o uhićenju toga bivšeg hrvatskog diplomata, za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica "zbog izbjegavanja kaznene odgovornosti".

Ljubomir Čučić, bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji, koji ima i francusko državljanstvo, osuđen je na godinu dana zatvora zbog obiteljskog nasilja, jer je zlostavljao svoju suprugu, čak i za vrijeme trudnoće. Više je puta uspijevao odgoditi odsluženje kazne, a kad se u studenome 2008. nije pojavio u remetinečkom zatvoru, za njim je raspisana tjeralica.

I ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je Čučić od 6. listopada u ekstradicijskom pritvoru. Hrvatsko je pravosuđe 19. listopada zatražilo izručenje i njemačkom saveznom ministarstvu pravde dostavilo svu za to potrebnu dokumentaciju. Budući da ekstradicijski pritvor može trajati najviše 40 dana, hrvatsko ministarstvo pravosuđa očekuje da će u tom roku Čučić biti i izručen Hrvatskoj.

Ministarstvo vanjskih poslova kaže da od Čučića nije primljen zahtjev za konzularnu pomoć.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 29.10.09. 20:44

Koji je monstrum taj Cucic. Strpao bi mu makar jednu dozivotnu pa neka se izivljava na olosima kakav je i sam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika