30.10.2009. / 10:55

Autor: Ivica Medo

Dinamo drakonski kažnjen: Zdravko Mamić utučen do bola

Nakon što Uefa odrezala drakonsku kaznu Dinamu zbog divljanja njegovih navijača u Temišvaru, izvršni dopredsjednik "modrih" Zdravko Mamić po prvi put nije imao snage za opširniji komentar

Zdravko MamićZdravko MamićUefa je kaznila zagrebački Dinamo s oduzimanjem tri boda u Europskoj ligi i dvije utakmice bez gledatelja na Maksimiru zbog nereda koji su njegovi navijači napravili u Temišvaru, u drugom kolu Europske lige.

Nakon izbacivanja na godinu dana iz europskih kupova 1994. zbog nereda na utakmici s Auxerreom, to je najteža kazna koju će Dinamo morati istrpiti u europskom klupskom natjecanju.

Izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić nije imao snage opširnije komentirati odluku Uefe, pa je za Sportske novosti samo kratko izjavio:

"Ne znam, ne znam što da kažem... To je strašno, jednostavno ne mogu vjerovati. Nikad nisam čuo za takvu kaznu, to je nešto najgore", procijedio je kroz zube utučeni Maminjo, čija je elokventnost nadaleko poznata, no u ovom tužnom trenutku za sve pristalice plave boje nije želio reći ništa više.

Direktor Dinama Damir Vrbanović bio je nešto opširniji:

"Duboko smo konsternirani i iznenađeni ovakvom kaznom. Nismo očekivali da Uefa ovako žestoko kazniti naš klub koji apsolutno nije odgovoran za incident u Temišvaru, za što su odgovorni huligani koji sebe nazivaju navijačima Dinama i sramote klub i hrvatsku državu kad god se Dinamo pojavi u inozemstvu", izjavio je Vrbanović.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika