30.10.2009. / 15:45

Autor: Ivica Medo

Kruno Jurčić: Da ne igramo u skupini, vjerojatno bi nas odmah izbacili iz Europe

Trener Dinama Krunoslav Jurčić teško je primio sinoćnju lošu vijest iz Nyona

Krunoslav JurčićKrunoslav JurčićZbog izgreda Dinamovih navijača u Temišvaru, zagrebačkom klubu oduzeta su tri boda u Europskoj ligi, a morat će i dvije utakmice odigrati bez prisustva gledatelja na svojem stadionu.

Dinamo je najavio žalbu, ali malo je vjerojatno da će Uefa smanjiti kaznu. Čak bi se moglo dogoditi da je i postrože, kao što je to bilo u slučaju Feyenoorda prije nekoliko sezona kada je kažnjen novčano, a nakon žalbe izbačen je i europskih natjecanja.

Trener Dinama Krunoslav Jurčić teško je primio sinoćnju lošu vijest iz Nyona.

"Nismo očekivali tako nesportsku i surovu kaznu. Kakav je smisao nogometa bez publike i zašto uopće igrati ako se osvojeni bodovi mogu oduzeti? No, nisam od jučer, već sam nekoliko puta rekao da nemamo dobar tretman kod sudaca", izjavio je Jurčić, a zatim je istakao kako je Dinamo težih sankcija spasio novi sustav u skupinama Europske lige, u kojem se igra dvokružno.

"Da ne igramo u skupini, vjerojatno bi nas odmah izbacili iz Europe", ispalio je Jurčić.

Atmosfera u momčadi je sumorna, a Dinamo već sutra očekuje derbi s Hajdukom na Poljudu, a za šest dana u Zagreb stiže Ajax.

"Pokušat ću izolirati igrače od događanja iz vana. Tek ćemo na popodnevnom treningu vidjeti kakav je trag na njih ostavila ova vijest. Svjestan sam u kakvim smo problemima, no pokušat ćemo svi zajedno u svemu ovom pronaći dodatni motiv, osvojiti što više bodova i zadržati Dinamov ponos", kaže Jurčić koji ni ne pomišlja na predaju.

"Dok ima i najmanje teoretske šanse za prolaz dalje u Europi, borit ćemo se do zadnjeg atoma snage."

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika