31.10.2009. / 17:51

Autor: Ivica Medo

Video: Hajduk s igračem manje od 55. minute pobijedio Dinamo 2:1

Hajduk je poveo autogolom Lovrena u 44. minutu, a Dinamo je izjednačio minutu kasnije preko Sivonjića. Hajduk ponovno dolazi u vodstvo pogotkom Strinića u 47. minuti. Splićani su igrali s igačem manje od 55. minute, kada je Pandža dobio drugi žuti karton

Foto: Mario StrmotićFoto: Mario StrmotićTek dvije-tri tisuće ljudi okupilo se na Poljudu kako bi gledalo najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama.

Zagrepačene je došlo podržati nekih 500-600 navijača.

Torcida je održala obećanje i bojkotirala je utakmicu, na sjeveru nema nikoga, a bojkotu su se pridružili i "obični navijači" Hajduka, pa je stadion gotovo prazan.

Utakmica je počela prije nekoliko trenutaka.

U tijeku je šesta minuta utakmice, do sada nije bilo šansi, obje momčadi ušle su u utakmicu vrlo oprezno.

13. minuta

Prva velika šansa na utakmici. Strinić se s lijeve strane probio do gola Butine i s nekih desetak metara uputio je oštar udarac, ali točno u vratara Dinama koji loptu odbija do Paraibe, ali ovaj se nije dobro snašao i loše je pucao, pa Butina na kraju hvata loptu i spašava Dinamo.

19. minuta

Nova lijepa prilika za Hajduk. Oremuš je dobro pucao pod gredu s desetak metara s desne strane od vrata Dinama, no Butina se izvio u zrak i odlično obranio. Lopta se odbila do Lovrena koji je nespretno zahvaća i umalo postiže autogol. Lopta je prošla pola metra od lijeve stative.

U tijeku je 36. minuta utakmice, a Hajduk je i dalje aktivniji takmac. Dinamo se za sada dobro brani i pokušava iz kontri ugroziti Subašićeva vrata, no do sada nije imao niti jednu izgledniju priliku.

44. minuta

GOOOOL! LOVREN (autogol)

Hajduk je poveo autogolom Dejana Lovrena. Nakon centaršuta s lijeve strane u skoku su bili Lovren i Vejić, Butina je istrčao s vrata, a Lovren je zahvatio loptu glavom i visokim lobom poslao je u vlastitu mrežu.

45. minuta

GOOOOL! SIVONJIĆ

Dinamo je poravnao samo minutu kasnije nakon pogreške Andrića od kojeg se nakon jednog centaršuta s desne strane lopta odbila do Ilije Sivonjića, koji je udarcem s pet-šest metara s lijeve strane od gola Hajduka zabio loptu pod gredu Subašića.

Kraj prvog poluvremena.

DRUGO POLUVRIJEME

47. minuta

GOOOOL! STRINIĆ

Na početku drugog poluvremena Ivan Strinić ponovno je doveo Hajduk u vodstvo. Prvi Strinićev udarac Butina je obranio, no lopta se ponovno odbila do Strinića koji je mirno šalje u mrežu Dinama.

Čini se da je Strinić smirio loptu rukom prilikom prihvatanja pasa nakon kojeg je sam izbio pred Butinu.

50. minuta

Prve iskre na terenu. Nakon jednog neopreznog starta Andrića, Miroslav Slepička nagazio je po butini veznjaka Hajduka, a zatim je uslijedila gužva u kojoj je bilo međusobnog navlačenja igrača s obje strane, no ne i većih incidenata. Situacija se brzo smirila, a Slepička je dobio žuti karton.

55. minuta

Drugi žuti karton za Borisa Pandžu nakon oštrog starta na Moralesa. Pandža je u razmaku od dvije minute sakupio dva žuta kartona, pa Hajduk nastavlja utakmicu s igračem manje.

Slobodan udarac za Dinamo na nekih dvadesetak metara od gola Hajduka.

Iz slobodnog udarca Pedro Morales pogodio je stativu. Subašić je ostao kao ukopan na sredini svojih vrata, no imao je puno sreće.

59. minuta

Papadopoulos ulazi u igru umjesto Slepičke.

65. minuta

Foto: Mario StrmotićFoto: Mario StrmotićStopostotna šansa za Hajduk. Strnić je nakon neuspjele ofsajd zamke obrane Dinama sam izbio pred Butinu, no poslao je loptu pokraj gola.

70. minuta

Andrija Kramarić ulazi umjesto Pedra Moralesa. Jurčić sve baca na napad. Nema se što više čekati.

79. minuta

Odlična šansa za Papadopoulosa. Nakon akcije Dinama kojoj je prethodio korner s lijeve strane, Milan Badelj glavom je asistirao Papadopoulosu koji također glavom loba Subašića, no lopta se zaustavlja na gredi i odlazi u gol-aut.

86. minuta

Još jedna meč lopta za Hajduk. Oremuš je probio po desnoj strani, odigrao povratnu loptu na koju natrčava Ibričić i puca prizemno s desetak metara, no Butina brani njegov udarac.

U tijeku je 90. minuta. Igrat će se 4 minute sučevog dodatka.

90. minuta + 4

Izravni crveni karton za Sammira koji je laktom udario Marijana Buljata.

Posljednji korner za Dinamo, izbija Vejić i sudac je označio kraj utakmice.

Hajduk je pobijedio 2:1.


HAJDUK - DINAMO 2:1

Split: Stadion Poljud. Gledatelja: 3000

Glavni sudac: Damir Batinić
Strijelci: Lovren ag 44, Strinić 47/Sivonjić 45+1

Crveni kartoni: Pandža (Hajduk) 55 - drugi žuti karton; Sammir (Dinamo) 90+2 - udaranje igrača

HAJDUK: Subašić - Pandža, Vejić, Maloča - Oremuš, Andrić (M. Buljat 80), Skoko, Strinić - Cernat (J. Buljat 58), Ibričić - Paraiba (Tomasov 88)

DINAMO: Butina - Etto, Lovren, Kovač, Cufre - Sammir, Vrdoljak, Badelj, Morales (Kramarić 77) - Sivonjić, Slepička (Papadopoulos 59)

Vezane vijesti

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika