02.11.2009. / 11:46

Autor: Hina

Zvijezde 'Milijunaša s ulice' markiraju, Boyle im prijeti oduzimanjem džeparca

Na upit zašto izostaje iz škole, Ismail (11) je novinarima odgovorio da mu je nedavno umro otac, pa nije imao snage za školu. Rubina je rekla da je ozlijedila stopalo, a nakon toga se i opekla pa zato nije mogla na nastavu

Dvije vodeće dječje zvijezde filma "Milijunaš s ulice" mogle bi ostati bez mjesečnog "džeparca" ukoliko ne počnu redovito pohađati nastavu, javili su u ponedjeljak mjesni mediji.

Azharuddin Ismail Shakih i Rubina Qureishi posljednja dva mjeseca "markiraju" nastavu u Mumbaiju, što je naljutilo britanskog redatelja Dannyja Boylea koji je osnovao zakladu kako bi im financirao obrazovanje.

Boyle je upozorio roditelje da će im djeca izgubiti 120 dolara mjesečnog "obrazovnog džeparca" ako se ne vrate u školu.

Nakon uspjeha filma i dobivenog Oscara, Boyle je osnovao zakladu za pomoć u obrazovanju djece koja su nastupila u filmu. Osim mjesečnog džeparca, Ismail i Rubina će dobiti popriličnu svotu na bankovni račun kada diplomiraju. Zaklada je također njihove obitelji preselila u nove stanove kada su srušene njihove straćare u svibnju ove godine.

Na upit zašto izostaje iz škole, Ismail (11) je novinarima odgovorio da mu je nedavno umro otac, pa nije imao snage za školu. Rubina je rekla da je ozlijedila stopalo, a nakon toga se i opekla pa zato nije mogla na nastavu.

Objašnjenja nisu impresionirala Boylea i ostao je pri odluci da će djeci uskratiti stipendije ako nastave "markirati".

No, to pak nije impresioniralo Rubinine roditelje. "Znam što je najbolje za moju kćer. Obrazovanje je važno, ali ne treba od toga raditi veliki problem. Kada su mi rekli da će nam prestati pomagati, odgovorio sam im da će nam pomoći Bog", rekao je Rafiq Qureishi.

Vezane vijesti

Uspinje se: Zvijezda "Milijunaša s ulice" će glumiti u Ratu bogova

Uspinje se: Zvijezda "Milijunaša s ulice" će glumiti u Ratu bogova

Indijska glumica Freida Pinto, javnosti najpoznatija po ulozi Latike u "Milijunašu s ulice" će se uskoro ponovno pojaviti na velikom platnu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika