03.11.2009. / 13:09

Autor: Ivica Medo

Brent Wright u Cedeviti do kraja sezone

Bivši košarkaš Cibone Brent Wright nova je akvizicija Cedevite, ambicioznog kluba iz Podsuseda koji od ove sezone igra u NLB ligi

Brent Wright dok je igrao za CibonuBrent Wright dok je igrao za CibonuCedevita je odlučila dovesti u svoje redove američkog košarkaša Brenta Wrighta koji je bez kluba od ožujka ove godine kada ga je trener Cibone Velimir Perasović potjerao iz momčadi "vukova" jer se nije pojavio na utakmici s Dubrovnikom u A1 ligi. Wright je kao obrazloženje naveo bolest bake, no to opravdanje nije usvojeno.

Radi se o 204 cm visokom igraču koji igra na poziciji krilnog centra. U Cedeviti računaju da će pripomoći Andriji Žižiću u zatvaranju reketa i boljoj igri pod košem.

Wright je u srpnju 2006. prvi put potpisao za Cibonu, gdje je prešao iz belgijskoj Oostendea. U Belgiji je prosječno postizao 14,9 poena i 6,8 skokova u 34 odigrane utakmice. U dresu Cibone je u Euroligi prosječno imao 12,9 poena i 8 skokova u 14 odigranih utakmica. Iz Cibone je otišao u ruski Ural Great, a sezonu 2008./09. započinje u ukrajinskom BC Kijevu, no kijevski klub uskoro se našao u financijskim problemima, pa je Wright uz ostale strance morao napustiti klub.

No, ubrzo se javila Cibona u kojoj je Wright trebao ostati do kraja NLB sezone 2008./2009., no zbog nedolaska na utakmicu s Dubrovnikom izbačen je iz Cibone i sve do danas bio je bez kluba. U dresu "vukova" je za 22 minute provedene na parketu u prosjeku ubacivao 8 poena, 4 skoka te po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika