04.11.2009. / 12:53

Autor: Ivica Medo, Totalsport

Davor Šuker: Prave zvijezde ne osjećaju pritisak

Davor Šuker, proslavljeni strijelac hrvatske reprezentacije, ali i svojih klubova Osijeka, Dinama, Seville, Real Madrida, Arsenala i Münchena 1860, bio je sukomentator španjolske postaje TVE1, a prije toga je gostovao na službenoj internetskoj-stranici madridskog kluba

Davor Šuker i Slaven Bilić na proslavi magazina 90minuta u Café de Paris u Zagrebu Davor Šuker i Slaven Bilić na proslavi magazina 90minuta u Café de Paris u Zagrebu Na tribinama San Sira se u utorak navečer, na ogledu 4. kola skupine C Lige prvaka između Milana i Real Madrida (1-1), našao i hrvatski legendarni nogometaš Davor Šuker.

Proslavljeni strijelac hrvatske reprezentacije, ali i svojih klubova (Osijeka, Dinama, Seville, Real Madrida...), bio je sukomentator TVE1, a prije toga je gostovao na službenoj internetskoj-stranici madridskog kluba.

Šuker je bio u društvu s dugogodišnjim prijateljem i poslovnim partnerom Brankom Smoljanićem, bivšim vratarem Osijeka i vlasnikom kafića Café de Paris, u zagrebačkom Avenue Mallu, poznatom okupljalištu hrvatskih javnih osoba, posebice sportaša.

Šuker je najviše pažnje posvetio najavi velikog ogleda Milana i Reala, ali je uz to dao još neke osvrte.

Jedno od pitanja je bilo koliko će teško Brazilac Kaka podnijeti pritisak igranja na "svom" stadionu, u "krivom", Realovom dresu.

- Ma kakav pritisak, ljudi moji! Ja sam uvijek najbolje igrao protiv Barcelone ili drugih jakih klubova. Najljepša moguća stvar u nogometu su velike, važne, ugledne utakmice. Tamo demonstrirate ono što znate, tamo nema skrivanja. Kaka također nije takav, on se ne skriva kada zagusti. Uostalom, oni uistinu najbolji nogometaši su najbolji kada je najvažnije, pritisak je banalna stvar.

Dotaknuo se Šuker kratko i Argentinca Gonzala Higuaina, čovjeka koji bi trebao biti zadužen za pogotke u Realu.

- Gledao sam ga u Zürichu, u meču Lige prvaka. Ono što mu treba jest vjera suigrača. Napadača drugi moraju gurati u prilike i vjerovati mu. Isto tako, on se mora oduživati svemu i svakome s pogotkom u svakoj utakmici, ako je to ikako moguće. To je pravi strijelac.

Podsjetimo da je Šuker u Realu igrao od 1996. do 1999. godine, a u 86 utakmica u Primeri je postigao 38 pogodaka.

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika