04.11.2009. / 17:03

Autor: Andrea Belin

Zastrašujući rezultati: 95 posto žena nije zadovoljno svojim tijelom

Najnovije istraživanje koje je provela skupina britanskih znanstvenika pokazalo je da djevojčice već u dobi od sedam godina nisu zadovoljne svojim tijelom. Sa šesnaest godina razmišljaju o promjenama, a nakon dvadesete, djevojke su korak do estetskih operacija

Žene su najčešće nezadovoljne svojom kilažomŽene su najčešće nezadovoljne svojom kilažomČinjenica je da se sve više žena odlučuje na estetske operacije. S obzirom da djevojčice već sa sedam godina iskazuju nezadovoljstvo izgledom svoga tijela, nije nikakvo iznenađenje što estetski kirurzi u posljednje vrijeme dobro zarađuju.

Ovo istraživanje proveli su britanski znanstvenici, a rezultati su pokazali da čak devedeset i pet posto pripadnica nježnijeg spola u dobi od šesnaest do dvadeset godina želi promijeniti svoje tijelo.

Djevojke žele biti mršave

Trideset i tri posto njih žele biti mršavije, a oko četvrtina ispitanica ističe da bi se prepustile vještim rukama estetskih kirurga.

"Mnoge djevojke se uspoređuju sa slikama koje nisu refleksija stvarnosti i zbog toga osjećaju da im nešto nedostaje", tvrdi psiholog sa sveučilišta Manchester, doktor Kerry O'Brien.

12 posto djevojčica razmišlja o plastičnim operacijama
Čak dvanaest posto ispitanica u dobi od jedanaest do šesnaest godina razmišlja o nekoj esteskoj operaciji dok pet posto njih se želi pomladiti botoksom.

Djevojke najmlađe dobi (7 godina) najčešće su nezadovoljne svojom težinom pa svim silama žele smršaviti, a osim toga često se žale i na izgled zubiju.

Inače, istraživanje je provedeno na uzorku od 1.109 djevojaka i djevojčica.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika