05.11.2009. / 12:22

Autor: Totalsport

World Series: Yankeesi 27. put prvaci

New York Yankeesi postali su u srijedu po 27. put prvaci MLB lige (američko-kanadska bejzbol liga). U finalu su svladali Philadelphiju ukupnim omjerom 4-2

Yankeesi slave naslovYankeesi slave naslovNew York Yankeesi postali su u srijedu po 27. put prvaci MLB lige (američko-kanadska bejzbol liga). U finalu su svladali Philadelphiju ukupnim omjerom 4-2.

U ovu sezonu su Yankeesi zakoračili igranjem na novom stadionu, čime su promijenili okruženje svog "doma" nakon 1923. godine. Osvajanjem naslova prvaka su jednako tako promijenili prazno razdoblje od skoro cijelog desetljeća kako nisu bili prvaci.

Uvjerljivo najuspješnija momčad MLB lige posljednji je put bila prvak, za njih već daleke 2000. godine, a u World Seriesu (velikom finalu) su nakon toga igrali samo dva puta (2001. i 2003.).

U ovogodišnjem finalu su na koljena bacili prošlogodišnje slavljenike, igrače Philadelphije, a do ključne pobjede su došli pred svojim navijačima od 7-3.

Velike drame u šestom ogledu nije bilo, jer su bacača Philadelphije Pedra Martineza opasno stiskali igrači Yankeesa od samoga starta. Već nakon trećeg perioda igre su Yankeesi vodili 4-1, a prema tituli su potpuno zakoračili u petom periodu kada su podigli vodstvo na nedostižnih 7-1.

World Series:

NY Yankees - Philadelphia 7-3

seriju su s 4-2 dobili New York Yankeesi

Vezane vijesti

Bankrotirali Los Angeles Dodgersi

Bankrotirali Los Angeles Dodgersi

Kultna američka bejzbolska momčad, Los Angeles Dodgersi, u ponedjeljak su podnijeli sudski zahtjev za proglašenjem stečajnog postupka. Zbog duga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika