05.11.2009. / 21:03

Autor: Ivica Medo

Kruno Jurčić bijesan na Uefu: 'Trebali su nas izbaciti, a ne ovako nam suditi'

Trener Dinama Kruno Jurčić oštrim riječima napao je suce utakmice Dinamo - Ajax, a neposredno i Uefu koju je optužio da je izrežirala ishod utakmice

Krunoslav Jurčić (Foto: Igor Šoban)Krunoslav Jurčić (Foto: Igor Šoban)Martin Jol, trener Ajaxa, prvi je izašao pred novinare:

"Bila je to tužna atmosfera, igralo se na praznom stadionu. Mislim da je Dinamo u prvih 30 minuta bio bolja momčad, ali nije uspio iskoristiti jednu od svoje tri dobre šanse. Gol Pantelića odredio je utakmicu. Moram reći i da teren nije bio dobar za igru."

Jeste li iznenađeni laganom pobjedom?

"Nakon što je Dinamo dobio dva crvena kartona, bilo je jasno da ćemo pobijediti. Nadao sam se da ćemo postići više golova budući da smo igrali s dva igrača više, no Dinamo je dobro igrao u nastavku utakmice."

Mislite li da je sve u skupini A riješeno?

"Teoretski je još uvijek sve moguće. Timisoara još uvijek može u drugi krug, ali nadam se da će Dinamo pobijediti Timisoaru u Zagrebu i tako nam olakšati posao."

Nakon Martina Jola na press-konferenciji pojavio se i trener Dinama Kruno Jurčić. Bio je vidno razočaran.

"Izgubili smo danas 2:0", procijedio je Jurčić kroz zube kada mu je voditelj press-konferencije Siniša Jagodić prepustio riječ.

Zašto?

"Morali smo izgubiti."

Zašto ste morali izgubiti?

"Prema svemu viđenom na terenu, stječe se dojam da smo morali izgubiti. Bilo bi puno bolje i korektnije da su nas izbacili iz natjecanja, nego da se ovako sudi protiv nas. Prvi gol smo dobili iz zaleđa. Tu su dovedeni neki ljudi da ne vidi da je to zaleđe i to mi je jasno, ali boli me što se neki Hrvati upinju da objasne kako nije bilo zaleđe."

Jesu li bili crveni kartoni?

"Čak su i Hrvati rekli da nisu bili crveni kartoni."

Jeste li razmišljali o ostavci?

"Zašto? To svaki put pitate. Ja sam ponosan na svoju momčad. Kad moja momčad izdrži s osam igrača da ne izgubi više od 2:0, onda moram biti ponosan. Onda se razmišlja o ponosu momčadi, a ne o ostavci."

Na pitanje na koga je točno mislio kad je upotrijebio riječ Hrvati, Jurčić nije htio precizno odgovoriti, samo je slegnuo ramenima i kratko izustio:

"Gledao sam televiziju", rekao je Jurčić valjda ciljajući na komentatora i sukomentatora utakmice Sašu Sušeca i Velimira Zajeca.

Jeste li zadovoljni Butinom i nezadovoljni Sivonjićem?

"Bućo je branio jako dobro, zadovoljan sa svima jer su ostavili srce na terenu. Neću govoriti pojedinačno o igračima."

Riječ-dvije o Ajaxu?

"Ajax je velika momčad, pokazali su jedno veliko samopouzdanje. Želim im puno sreće."

Dinamo očekuje težak susret sa Šibenikom u prvenstvu na Maksimiru i onda serija od tri gostovanja. Može li se momčad podići?

"Možemo. Imamo dosta ozlijeđenih igrača, potrošili smo se, tako je svaki puta kad nam nedostaju dva-tri igrača iz prve postave. Danas je Vrdoljak ozlijedio zadnju ložu. Ali još uvijek smo samouvjereni i uvjereni smo da možemo do titule."

Vezane vijesti

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Novosel, Horvatinčić i Vrbanović oslobođeni optužbe za malverzacije

Bivši čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić i Damir Vrbanović nepravomoćno su danas oslobođeni optužbe za zloporabe "teške" oko 120… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika