09.11.2009. / 17:38

Autor: Martina Čizmić

Nacional.hr pobjednik Webfestivala 2009.

Prema ocjeni žirija, Nacional.hr ispunio je sva četiri zadana kriterija (pristupačnost, upotrebljivost, preglednost i opći dojam)

Nacional.hr osvojio je prvo mjesto na WebfestivaluNacional.hr osvojio je prvo mjesto na WebfestivaluU jakoj konkurenciji 26 prijavljenih web stranica i sjedišta, ocjenjivački sud je kao pobjednika Webfestivala 2009. godine proglasio web stranicu Nacional.hr

Webfestival je natjecanje namijenjeno autorima i korisnicima sadržaja na Internetu, a tradicionalno je popratno događanje CARNetove korisničke konferencije.

Tema ovogodišnjeg Webfestivala bila je 'Web za sve', pa su se tijekom ocjenjivanja prijavljenih radova vodili web pristupačnošću, odnosno prilagodbom sadržaja web stranice korisnicima s invaliditetom, specifičnim poteškoćama učenja ili korisnicima treće životne dobi.

Prema ocjeni žirija, Nacional.hr ispunio je sva četiri zadana kriterija (pristupačnost, upotrebljivost, preglednost i opći dojam). Također, žiri smatra i da je sadržaj na Nacional.hr-u na najbolji način prilagođen svim korisnicima pa i onima sa posebnim potrebama.

Osim Nacional.hr-a, nagrade su osvojili i Ordinacija.hr te Podunavlje.org. Nagrade će biti dodjeljene u sklopu zatvaranja Carnetove konferencije CUC 2009. 19. studenoga.

Vezane vijesti

U Zagrebu prvi TeachMeet susret uživo

U Zagrebu prvi TeachMeet susret uživo

U Zagrebu će se 21. travnja 2012. u organizaciji udruge Samo jedan klik i CARNetove E-learning akademije održati prvi TeachMeet susret u Hrvatskoj… Više

Komentari

registracija
22/12/08

FotoFreek, 09.11.09. 17:47

Cestitam!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika