09.11.2009. / 17:42

Autor: Andrea Belin

Nova saznanja: Najčešći razlozi zbog kojih žene glume orgazam

Put do orgazma nekim ženama je uistinu težak, ali to najčešće nije krivica seksualnog partnera. Loše raspoloženje, nedostatak emocija i vlastite blokade, samo su neki od razloga zašto pripadnice ljepšeg spola prikrivaju pravu istinu

Recite partneru što vam smetaRecite partneru što vam smetaStatistike pokazuju da je gotovo svaka žena najmanje jedanput u životu odglumila orgazam, ali kod nekih pripadnica nježnijeg spola je takav scenarij svakodnevna pojava. Doduše, ne mora značiti da nisu zadovoljne sa svojim seksualnim partnerom. Zašto žene ne žele priznati da nisu doživjele vrhunac, saznajte u sljedećih nekoliko redaka!

Vlastite blokade

Sram i nesigurnost u vlastitu seksualnost najčešći su razlozi koji žene sprečavaju u doživljavanju orgazma. Kada same dođu do spoznaje da ne mogu doživjeti vrhunac seksualnog uzbuđenja, većina pripadnica nježnijeg spola ne pokušava riješiti ovaj problem. Zbog čega tako lako odustaju, nikome još uvijek nije poznato.

Neraspoloženje

Žene, za razliku od muškaraca nisu uvijek raspoložene za seksualne igrice. Razlozi zašto im se ne da zabavljati u spavaćoj sobi mogu biti različiti, ali puno puta se zna dogoditi da neki opravdani razlog niti ne postoji. Uporni muškarci tada kreću s nagovaranjem, a žene često zbog osjećaja dužnosti pristaju na seks. Međutim, zbog vlastitog neraspoloženja ne doživljavaju orgazam.

Nedostatak vremena

Zbog previše obaveza, ženama ne preostaje puno vremena da razmišljaju o seksu, a još manje da takve odnose redovito prakticiraju. Ipak, kada je žena pod pritiskom partnera, pristaje na seks. Međutim, kao takva nije dovoljno opuštena i mogućnosti za doživljavanje orgazma su jednake nuli.

Nagrada partneru

Postoje muškarci koji nisu u krevetu na istoj valnoj dužini sa svojim partnericama. Najčešće je riječ o kombinaciji iskusna žena i manje iskusan ljubavnik. Žena tada preuzima inicijativu i istovremeno uči partnera kako da ju seksualno zadovolji. Dok se neiskusni ljubavnik ne usavrši, partnerica glumi orgazme kako bi ga nagradila za trud.

Nedostatak emocija

Seks bez emocija najčešća je pojava u dugotrajnim vezama kada među partnerima nestaje ljubavi, a ostane samo navika. Seks iz navike ne odgovara nikome, a najmanje ženama. Međutim, kako bi partnera poštedjele (ne)potrebnih rasprava, pripadnice nježnijeg spola najčešće glume orgazam.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika