Objavljeno u Nacionalu br. 730, 2009-11-10

Autor: Gazeta

KANDIDAT ZA DIREKTORA CIBONE

Andro Knego: 'Moj glavni motiv je da klub izvučem iz krize i milijunskih dugova'

ANDRO KNEGO do
povratka u Zagreb bio je
glavni konzul u MilanuANDRO KNEGO do povratka u Zagreb bio je glavni konzul u MilanuNajuspješniji hrvatski košarkaški klub Cibona, nakon odlaska Bože Miličevića iz kluba, raspisao je natječaj za novog direktora. Prijavila su se petorica kandidata. Uz poznatog košarkaša iz najboljih Ciboninih godina Andru Knegu prijavili su se još bivši djelatnik carine Robert Matijević, zatim bivši marketinški djelatnik HRT-a Mario Horaček te predsjednik Zagrebačkoga teniskog saveza Franc Regina, a ime petog kandidata još uvijek je tajna.

Tko će od njih naslijediti Božu Miličevića, koji je na mjestu direktora kluba bio punih 20 godina, znat će se krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna, kada Izvršni odbor donese odluku. S obzirom na to da je Cibona u velikim financijskim problemima i da su dugovi prema igračima prilično veliki, tko god bude izabran za novog direktora imat će samo jedan zadatak - što prije pronaći nove sponzore i naći toliko potrebna financijska sredstva. Predsjednik Cibone Ivo Jelušić nedavno je, kada je apelirao uspješnim hrvatskih tvrtkama i zagrebačkim gradskim vlastima da se Ciboni financijski pomogne, na pitanje o novom direktoru rekao: "Primili smo pet kandidatura, no teoretski je moguće i da se ne odlučimo ni za jednog od kandidata. Na kraju, imamo v. d. direktora Željka Jurenića na šest mjeseci, tako da ne žurimo." No po informacijama koje Nacional neslužbeno doznaje najveće izglede za novog direktora ima Andro Knego, bivši kapetan Cibone i rekorder kluba s 509 odigranih utakmica u plavom dresu te najbolji klupski strijelac svih vremena.

"Ako postanem direktor Cibone, prvo ću u klub dovesti revizore koji moraju utvrditi točan dug prema igračima i svim ostalim zaposlenicima. Priča se da je dug velik, ali mene ne zanimaju priče nego želim točno saznati koliko kome dugujemo. Dug o kojem se priča može biti nekoliko milijuna kuna, a nažalost može biti i nekoliko milijuna eura", rekao je za Nacional 53-godišnji Knego koji je do povratka u Zagreb nešto više od pet godina bio glavni konzul u Milanu.

"Želim klub izvući iz krize u koju je zapao, to je moj glavni motiv. Proveo sam u tom klubu 20 godina i osvojio dvanaest velikih trofeja. Klub mi je dao puno, ali i ja sam klubu puno dao." Ako se sponzori ne uspiju naći, jedina šansa kluba za normalno funkcioniranje je privatizacija, proces koji je već prošao nogometni klub Hajduk. "Nisam sklon tome da prodamo Cibonu strancima. Želim da klub ostane u hrvatskim rukama. Treba pokušati naći jake sponzore. Privatizacija kluba je posebna priča. Ako dođem u klub, čeka me velik posao, trebat će biti u klubu dan i noć kako bi mogao normalno funkcionirati u budućnosti. Okrenut ćemo se proizvodnji igrača, što je dug proces, te na taj način i - štednji." (V. R.)

Vezane vijesti

ABA liga: Zagrebu gradski derbi protiv Cibone

ABA liga: Zagrebu gradski derbi protiv Cibone

Košarkaši Zagreba CO su u sklopu 25. kola regionalne ABA lige slavili u Draženovom domu protiv Cibone s 88-84. Gosti su do pobjede došli zahvaljujući… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika