11.11.2009. / 01:27

Autor: Totalsport

ATP Pariz: Simon pobijedio koljeno, pa Ljubičića

Nakon dva sata i sedam minuta borbe Francuz Gilles Simon je pobijedio hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića 6-3, 3-6, 7-6(4), u drugom kolu ATP turnira u Parizu

Ivan LjubičićIvan LjubičićNakon dva sata i sedam minuta borbe Francuz Gilles Simon je pobijedio hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića 6-3, 3-6, 7-6(4), u drugom kolu ATP turnira u Parizu.

Ljubičić je imao otvoreni put prema pobjedi protiv 12. igrača na svijetu, što bi mu bila četvrta u isto toliko mečeva protiv ovog Francuza (već ga je dva puta dobio ove godine). No, doslovno je stao igrati u trenutku kada je Simon, evidentno, osjetio bol u desnom koljenu, a dogodilo se to u drugom dijelu odlučujućeg trećeg seta.

Francuski tenisač je bolje otvorio meč, te je dominirao u prvom setu. Bio je stalna opasnost na Ljubičićev servis, pa je tako kod 2-1 propustio tri break lopte, ali je zato kod 3-2 realizirao ukupno petu u prvom setu.

No, nije se dugo čekalo na Ljubičićev odgovor, pa je tako odmah na startu drugog seta napravio break, poveo 4-1 i tada odbijao napade Simona kod 4-2, u gemu gdje je Simon propustio jednu break loptu. Nije bilo ugodno Ljubičiću niti u gemu kada je servirao za drugi set, jer je morao spasiti 15-30, a učinio je to sjajnim servisima i volejima.

U trećem setu je servis "mirovao" do 3-2 za Simona, kada je domaći tenisač došao do break prilike (30-40). U tom momentu je, pokušavajući vratiti servis, naglo pomaknuo od prije načeto desno koljeno, te je iste sekunde zatražio pomoć fizioterapeuta.

Nakon pauze je bilo vidljivo da Simon igra s daleko manje snage i energije, te se sporije kretao i time otvorio priliku hrvatskom tenisaču. Ljubičić je mogao oduzeti servis već kod 3-3 (30-40), imao je i 0-30 kod 4-4, ali je slabo reagirao na Simonovu promjenu igre, u kojoj je Francuz tražio kratke poene i brze izlaske na mrežu.

Drama je prolongirana za tie-break gdje je Ljubičić krenuo s 2-0, no Simon se vratio, potom kod 3-3 napravio mini-break za 4-3 i na sve nadovezao dva poena na vlastiti servis (6-3). Novom neforsiranom pogreškom (Ljubičić je mnogo toga poklonio u završnici meča), hrvatski tenisač je gurnuo Simona prema pobjedi na ovom turniru iz Masters serije 1000.

Ukupno je Simon osvojio dva poena više u meču (97-95), a oboje su napravili po jedan break (Simon je imao sedam, a Ljubičić tri break prilike).

ATP Pariz, 2. kolo:

Simon (11) - Ljubičić 6-3, 3-6, 7-6(4)

Versasco (7) - Seppi 6-7(3), 6-4, 6-4

Davidenko (6) - Becker 6-2, 6-1

Tsonga (8) - Montanes 6-1, 7-5

Vezane vijesti

Žena u Saboru samo 19,8 posto

Žena u Saboru samo 19,8 posto

Novoizabrana pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH Višnja Ljubičić danas je u Puli rekla da su, što se zastupljenosti žena u Saboru tiče,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika