12.11.2009. / 11:51

Autor: Hina

Policajac u Zračnoj luci Zadar autom uništio zrakoplov i oštetio helikopter

Nesreća se dogodila sinoć oko 23 sata kada je 33-godišnji policajac, koji je u to vrijeme bio izvan službe, vozio osobni automobil zadarskih registarskih oznaka nerazvrstanom cestom iz smjera Zemunika prema Zadru

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaProtiv policajca koji je prouzročio prometnu nesreću u Zračnoj luci Zadar i napustio mjesto nesreće biti će pokrenut prekršajni i disciplinski postupak, izvijestila je danas zadarska policija.

Nesreća se dogodila sinoć oko 23 sata kada je 33-godišnji policajac, koji je u to vrijeme bio izvan službe, vozio osobni automobil zadarskih registarskih oznaka nerazvrstanom cestom iz smjera Zemunika prema Zadru.

Dolaskom u blizinu raskrižja zbog neprilagođene brzine izgubio je kontrolu nad upravljačem i sletio van kolnika, udario u metalnu ogradu Zračne luke Zadar, probio ju te izletio na asfaltiranu površinu Zračne luke i udario u bočnu stranu i nosač aviona u vlasništvu Aerokluba Zadar.

Od siline udarca avion je odbačen te je prednjim dijelom udario u bočnu stranu helikoptera za sada neutvrđenog vlasnika.

Vozač osobnoga vozila napustio je mjesto događaja, a jutros oko 4 sata pronađen je i alkotestiran pri čemu je utvrđeno 0,23 promila alkohola u krvi.

Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigrunosti prometa na cestama, a s obzirom da se radi o policijskom službeniku izvan službe, protiv njega će biti pokrenut i disciplinski postupak.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika