12.11.2009. / 16:09

Autor: Hina

Primorac: Hrvatska kao regionalni lider snažnije će pomoći Hrvatima u BiH

Primorac se susreo s premijerom Posavske županije Mijom Matanovićem, franjevcima u samostanu u Tolisi te obišao općine Orašje i Odžak. Tijekom dana posjetit će Žepče i Vitez

Predsjednički kandidat Dragan Primorac rekao je u četvrtak u Orašju kako mu je cilj stvoriti od Hrvatske regionalnog lidera koji će biti u stanju snažnije pomoći Hrvatima u BiH kako bi ostvarili jednakopravnost u ovoj zemlji.

"Pozivam vas sve u izgradnju nove Hrvatske kojoj Hrvati u BiH i Hrvati u dijaspori neće biti teret nego ponos. Snažna Hrvatska o kojoj govorim, koja će biti politički lider, lider u gospodarstvu i lider obrazovanja, sa svojim partnerima iz inozemstva, uključujući i najjače sile svijeta, biti će jamstvo budućnosti Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda", rekao je Primorac tijekom predavanja u Srednjoj školi u Orašju.

Dodao je kako se zauzima za ukidanje podjela među Hrvatima po ideološkim kriterijima, a zalaže za kriterij znanja.

Primorac se susreo s premijerom Posavske županije Mijom Matanovićem, franjevcima u samostanu u Tolisi te obišao općine Orašje i Odžak. Tijekom dana posjetit će Žepče i Vitez.

Vezane vijesti

Kontra Primorcu: Nisu Hrvati već Bosanci i Hercegovci starosjedioci na

Kontra Primorcu: Nisu Hrvati već Bosanci i Hercegovci starosjedioci na Balkanu

Nakon što je dr. Dragan Primorac iznio rezultate svog istraživanja prema kojima većina današnjih stanovnika Hrvatske ne vuče gensko podrijetlo od… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 13.11.09. 06:50

zivija nam Primorac i dobit cve bitku dise cisto Hrvatski zrak....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika