12.11.2009. / 16:50

Autor: Ivica Medo

Ćiro Blažević prijeti Portugalcima: 'U svlačionici sam pravi SS-ovac'

"Ja sam najbolji trener na svijetu, ja sam trener svih trenera", izjavio je Miroslav Blažević u pero impresioniranom i zbunjenom novinaru renomiranog portugalskog dnevnoga list Jornal de Noticias, u kojem je danas izašao intervju s trenutačnim izbornikom Bosne i Hercegovine

Miroslav BlaževićMiroslav Blažević"Ja sam najbolji trener na svijetu, ja sam trener svih trenera", izjavio je Miroslav Blažević u pero impresioniranom i zbunjenom novinaru renomiranog portugalskog dnevnoga list Jornal de Noticias, u kojem je danas izašao intervju s trenutačnim izbornikom Bosne i Hercegovine.

Povod intervjuu je dvoboj Portugala i BiH u doigravanju za Svjetsko prvenstvo 2010., prva utakmica se igra 14. studenoga u Lisabonu, a uzvrat 18. studenoga u Zenici.

Među ostalim, u intervjuu dominiraju faktografske pogreške, poput onih da je Ćiro s Dinamom osvojio naslov prvaka 1984., te da je to bio prvi naslov jugoslavenskog prvaka nekog hrvatskog kluba u 25 godina.

Ima tu i "mitoloških obmana" poput one da je Ćiro morao emigrirati iz Jugoslavije nakon osvojenog naslova prvaka Jugoslavije zbog prijetnje uhićenjem beogradskih vlasti.

Portugalski novinar na pijedestal Ćirinih uspjeha stavio je broncu iz Francuske osvojenu s hrvatskom reprezentacijom, a duševno stanje u kojem se Ćiro nalazio nakon pobjede nad Nijemcima u četvrtfinalu SP 1998. prezentirao je njegovom čuvenom izjavom: "U mojoj zemlji samo je predsjednik (Tuđman) veći od mene. No, nakon ove pobjede, mislim da smo na istoj razini."

Nije zaboravljena niti Ćirina afera u Francuskoj početkom 90-tih, pa je spomenuto kako se tadašnjem treneru Nantesa iznenada na švicarskom računu pojavilo 420.000 franaka koje je uplatio Marseille. Ćiro se kleo da je samo posredovao u poslu između Marseillea i Sarajeva.

Ćiro je obećao Portugalcima da će im zagorčati život.

"Odlučio sam da se uzvratna utakmica igra u Zenici, pred 13.000 gledatelja. Ne možete ni zamisliti što vas tamo čeka", zaprijetio je Ćiro, za kojeg je portugalski novinar utvrdio da je poznat po tome što igračima upravlja "čeličnom rukom", a "trener svih trenera" na samo sebi svojstven način ilustrirao mu je to u svojem stilu:

"U svlačionici sam pravi SS-ovac."


Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika