14.11.2009. / 17:19

Autor: Ivica Medo

Video: Hrvatska - Lihtenštajn 5:0; Po dva pogotka Bilića i Eduarda

U prijateljskoj međunarodnoj utakmici u Vinkovcima sastaju Hrvatska vodi protiv Lihtenštajna 5:0. Pogotke su postigli Mate Bilić u 1. i 50. minuti, Eduardo u 23. i 47. minuti i Darijo Srna u 10. minuti

Eduardo i Slaven BilićEduardo i Slaven BilićPovodom 90-godišnjice osnutka HNK Cibalia hrvatska reprezentacija ugošćuje Lihtenštajn na stadionu Cibalije u Vinkovcima.

Centralni vinkovački stadion odavno ovako nije bio popunjen. Hrvatska reprezentacija izazvala je veliko zanimanje u Vinkovcima i okolice. Na jučerašnjem treningu bilo je preko 2000 gledatelja.

Nekoliko minuta prije početka utakmica na stadionu se okupilo preko 7.000 gledatelja, a gledatelji još uvijek pristižu.

Pred početak utakmice položen je vijenac pred spomen ploču poginulih pripadnika vinkovčake navijačke skupine Ultras u Domovinskom ratu.

Službeni spiker objavio je vijest kako je iznenada preminuo Ivica Šesto, bivši igrač Cibalije, legenda vinkovačkog nogometa. Šesto je vjerojatno najbrži igrač hrvatskog nogometa u povijesti. U sprintericama je početkom 70-tih mogao pretrčati 100 metara ispod 10.80 sekundi.

Koloniji ozlijeđenih hrvatskih reprezentativaca pridružio se i Vedran Runje koji je na sinoćnjom treningu osjetio zatezanje butnog mišića, pa je na vrata morao stati Danijel Subašić, golman Hajduka.

Utakmica je počela.

GOOOL!!! MATE BILIĆ, 1. MINUTA

Tek što je Hrvatska krenula s centra postigla je pogodak. Strijelac je bio Mate Bilić, a asistent Darijo Srna. Gol je pao u 47. sekundi utakmice.

Potpuna dominacija Hrvatske od prve minte.

Hrvatska je nastavila s presingom na zadnji red Lihtenštajna koji ne uspijeva u prvim minuta prenijeti loptu u polovicu hrvatske reprezentacije.

GOOOL! DARIJO SRNA, 10. MINUTA

Darijo Srna postigao je pogodak iz slobodnog udarca s nekih 25 metara. Vratar Lihtenštajna otišao je u jednu stranu, a lopta u drugu.

U trenutku blagog popuštanja presinga hrvatske reprezentacije publiku je zagrijao dolazak na stadion predsjedničkog kandidata i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

GOOOL! EDUARDO, 23. MINUTA

Eduardo dovodi Hrvatsku u vodstvo od 3:0. Mate Bilić glavom je spustio loptu, a Eduardo ju je mirno pospremio u mrežu.

U tijeku je 37. minuta, Hrvatska je malo popustila pritisak, a Lihtenštajn je napravio prvu zamjenu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOOL!!! EDUARDO, 47. MINUTA

Kao i u prvom poluvremenu, samo što se zakotrljala lopta s centra Hrvatska je stigla do pogotka. Svoj drugi pogodak i četvrti pogodak Hrvatske na ovoj utakmici zabio je Eduardo.

GOOOL!!! MATE BILIĆ, 50. MINUTA

Četiri minute kasnije Mate Bilić povisio je na 5:0 iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. To je drugi pogodak Bilića na utkamici, a sudjelovao je u akcijama kod sva tri preostala pogotka Hrvatske. Definitivno je igrač utakmice.

U drugoj polovici drugogo poluvremena hrvatski izbornik Slaven Bilić izveo je iz igre Eduarda, Kranjčara, Srnu i Matu Bilića. Zadovoljeni s pet pogodaka hrvatski reprezentativci do kraja utakmice odigrali su u drugoj brzini, tako da više nije bilo pogodaka.

HRVATSKA - LIHTENŠTAJN 5:0

Vinkovci: Stadion Cibalije

Gledatelja: 8.000

Strijelci: Mate Bilić (1, 50), Darijo Srna (10), Eduardo (23, 47)

Hrvatska: Subašić, Bartulović, Šimunić, Križanac (Knežević od 46.), Srna (Schildenfeld od 58.), Pranjić, Kranjčar (Pokrivač od 78.), Vukojević (Dujmović od 66.), Gabrić, M. Bilić (Jelavić od 72.), Eduardo (Klasnić od 58.).

Izbornik: Slaven Bilić.

Lihtenštajn: Jehle, Ritzberger (Vogt od 84.), Oehri, Eberle, Rechsteiner, R. Büchel, M. Büchel (Kieber od 70.), Polverino, Hasler, Frick (Christen od 39.), Burgmeier (Erne od 67.).

Izbornik: Hans-Peter Zaugg.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 14.11.09. 18:30

Sto je s Dikanom i Dolores? Dugo ih nema.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika