15.11.2009. / 23:00

Autor: Ružica Đukić

Robert Kurbaša: U životu sam zaradio dosta kaznenih prijava

Glumca trenutačno možemo gledati u seriji Ring Mulitmedije "Dolina sunca" koja se prikazuje na HTV-u, a u kojoj glumi Andriju, muškarca koji se nakon tri godine provedenih u zatvoru vraća u svoj rodni grad. A premda Kurbaša nikako u životu nije negativac poput svog lika, ipak je I on ima posla s pripadnicima zakona

Robert KurbašaRobert KurbašaKrajem ovog mjeseca, 27. studenog, glumac Robert Kurbaša široj će publici pokazati svoje sasvim novo lice. Za tada je, naime, najavljena promocija njegova CD-a, ali ipak nije riječ o tome da se taj 32-godišnji glumac otisnuo u glazbene vode. Riječ je o soundtracku predstave "Ispit savjesti". Roberta Kurbašu trenutačno možemo gledati u seriji Ring Mulitmedije "Dolina sunca" koja se prikazuje na HTV-u, a u kojoj glumi Andriju, muškarca koji se nakon tri godine provedenih u zatvoru vraća u svoj rodni grad.

EXTRA: Ovog ste ljeta adaptirali, režirali i izvodili monodramu "Ispit savjesti". Što će se iz te predstave naći na CD-u koji uskoro izlazi?

- Taj CD je svojevrstan soundtrack te predstave. Predstava "Ispit savjesti" moj je prvi samostalni autorski projekt i na nju sam jako ponosan. Riječ je o kolažu proznih tekstova Tina Ujevića. Glazbu za CD skladao je Miki Nopling i mislim da je napravio krasan posao. Krajem mjeseca će u klubu Retro biti prezentacija tog albuma i promocija spota jednog broja s tog CD-a, a na ljeto s predstavom planiram i turneju.

EXTRA: Osim toga, još uvijek snimate i "Dolinu sunca". Kako je glumiti negativca?

- On nije tipičan negativac. Andrija je zapravo jedan lik koji je zadužen da pobere simpatije publike jer je negativni pozitivac. On u neku ruku poštuje istinske, moralne vrijednosti, a s druge strane je prezaigran da bi bio, na primjer, monogaman. Spašava ga njegov šarm, a on sam za sebe opravdanje nalazi u tome što je nesretan u ljubavi, što se nije skrasio. To je čovjek koji je nepravedno osuđen. Odslužio je u zatvoru tri godine za nešto za što nije kriv. Loša se sudbina nadvila nad njegovim životom i ne da mu da se opusti i živi život. To ga zapravo čini zanimljivim likom. (Snimio: Josip Regović)

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Robert Kurbaša: Zaljubim se deset puta u dvije minute

Robert Kurbaša: Zaljubim se deset puta u dvije minute

Splitski glumac Robert Kurbaša nedavno je s redateljicom Irenom Škorić snimio erotsku humornu dramu, koja će premijerno biti predstavljena na Pula… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika