16.11.2009. / 11:35

Autor: Totalsport

NHL liga: Chicago pobijedio i San Jose

U derbiju Zapadne konferencije NHL lige Chicago Blackhawksi su u nedjelju, na svom ledu, pobijedili San Jose Sharkse, vodeću momčad lige, 4-3

Brent SeabrookBrent SeabrookU derbiju Zapadne konferencije NHL lige Chicago Blackhawksi su u nedjelju, na svom ledu, pobijedili San Jose Sharkse, vodeću momčad lige, 4-3.

Oba je boda domaćima donio Brent Seabrook zabivši “zlatni gol” nakon 43 sekunde igre u produžetku. Blackhawksima je to bila sedma uzastopna pobjeda pred vlastitom publikom. U toj seriji slavili su četiri puta protiv triju najboljih momčadi Zapada (San Jose, Colorado, Los Angeles). U četvrtak počinju gostujuću turneju od šest utakmica.

Unatoč porazu u produžetku Sharksi su na učinku od najmanje boda po utakmici u 12 posljednjih nastupa (9 pobjeda, tri poraza poslije produžetka ili penala).

Njihov napadač Dany Heatley zabio je 14. pogodak u sezoni, čime se na ljestvici najboljih strijelaca izjednačio s vodećima Anžeom Kopitarom iz Los Angelesa odnosno Aleksandrom Ovečkinom iz Washingtona.

Groznu su seriju u nedjelju na svom ledu u Raleighu prekinuli Carolina Hurricanesi. Lanjski su finalisti Istočne konferencije pobijedili Minnesotu 5-4 nakon raspucavanja kaznenih udaraca pobijedivši prvi put nakon 14 poraza (4 poslije remija).

NHL liga, nedjelja:

Carolina - Minnesota 5-4, penali

Chicago - San Jose 4-3, produžetak

Atlanta - Edmonton 3-2

Vezane vijesti

Zašto 'ne' NATO-u?

Zašto 'ne' NATO-u?

Aktivist pokreta Occupy D.C. Sam Jewler u tekstu za Truthout navodi argumente u korist prosvjeda protiv summita NATO-a u Chicagu. Predsjednik Obama… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika