16.11.2009. / 11:59

Autor: Hina

Medvedev upozorava na moguću klimatsku katastrofu

"Ako ne poduzmemo zajedničku akciju, posljedice za planet mogu biti katastrofalne, sve do točke kada će se ledeni pokrov na Arktiku i Antarktiku otopiti i podići razinu oceana", rekao je Medvedev po završetku boravka u Singapuru

Dimitrij Medvedev (Foto: Reuters)Dimitrij Medvedev (Foto: Reuters)Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je u ponedjeljak na moguće katastrofalne posljedice klimatskih promjena, što su dosad najoštrije riječi iz Kremlja na tu temu i znak da je Rusija spremna suočiti se s tim problemom.

Iako su Sjedinjene Države ovoga vikenda na summitu APEC-a u Singapuru objavile da je globalni sporazum o borbi protiv klimatskih promjena nemoguće postići prije summita u Kopenhagenu u prosincu, Medvedev je jasno rekao da mu je to pitanje prioritet.

"Ako ne poduzmemo zajedničku akciju, posljedice za planet mogu biti katastrofalne, sve do točke kada će se ledeni pokrov na Arktiku i Antarktiku otopiti i podići razinu oceana", rekao je Medvedev po završetku boravka u Singapuru.

Rusija je potpisnica sporazuma iz Kyota, ali su je skupine za zaštitu okoliša često kritizirale jer nije ponudila ambicioznije ciljeve za smanjenje emisije plinova za summit u Kopenhagenu.

Ruski se premijer Vladimir Putin u prošlosti znao našaliti s klimatskim promjenama, rekavši da bi Rusima dobrodošlo malo toplijeg vremena i da bi znatno uštedjeli ne kupujući krznene kapute.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika