18.11.2009. / 11:20

Autor: Nacionalova redakcija

Deša Mlikotin-Tomić: Posrednici su varali studente, ja sam kolateralna žrtva

Afera Indeks obuhvaća devetero profesora te 12 posrednika i studenata. Njih se tereti za kupoprodaju ispita, zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonito posredovanje

Na zagrebačkom sudu nastavlja se suđenje u tzv, slučaju Indeks, na kojem će profesorica trgovačkog prava i bivša predsjednica Saborskog povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin-Tomić iznijet svoju obranu. Prema USKOK-ovoj optužnici, Mlikotin-Tomić je zloporabila položaj i ovlasti jer je pustila dvojicu studenata koji su ispite platili preko posrednika.

U svojoj obrani Deša Mlikotin Tomić jutros je predbacila medijima činjenicu da su je 'prikazali kao središnju figuru u slučaju'. "Troje studenata koje sam prema optužnici pustila na ispitu bez da sam ih vidjela uredno su prijavili i položili te ispite, a ti 'posrednici' su ih varali i uzimali im novac. U tome sam i ja postala kolateralna žrtva", istaknula je Mlikotin Tomić.

Afera Indeks obuhvaća devetero profesora te 12 posrednika i studenata. Njih se tereti za kupoprodaju ispita, zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonito posredovanje. Studenti ili njihovi roditelji novac su davali dvojici posrednika koji su dio mita davali voditeljici referade. Ona je, prema njihovim uputama, studentima namještala ispitivače na koje su posrednici mogli utjecati, prenosi HTV.

Vezane vijesti

Svjetsko gospodarstvo sve više usporava

Svjetsko gospodarstvo sve više usporava

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj upozorila je kako indeks vodećih gospodarstava ukazuje na daljnje usporavanje svjetskog gospodarstva.… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 18.11.09. 12:10

Eh, tako ugledna, a tako kvarna!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika