18.11.2009. / 13:34

Autor: Boris Bilas

Sindikalisti brane Matijaševića: Podmeću mu zbog Slobodne Dalmacije

"Pretpostavljamo kako je objava teksta u dnevniku koji je u vlasništvu EPH 'posljedica' što je Ozren Matijašević, kao član Upravnog odbora Hrvatskoga fonda za privatizaciju (u kojemu je sindikalni predstavnik), temeljem zahtjeva dijela malih dioničara i zaposlenih u Slobodnoj Dalmaciji inzistirao na analizi provedbe kupoprodajnog ugovora s EPH kao kupcem

Ozren MatijaševićOzren MatijaševićPonukani napisima u pojedinim medijima kako je bivši premijer Ivo Sanader "zadužio" neke sindikalne čelnike, posebice Ozrena Matijaševića, predsjednika Hrvatske udruge sindikata i to dodjelom stana, predsjednici četiri sindikalne središnjice medijima su poslali priopćenje u kojem demantiraju "sve takve ničim argumentirane konstrukcije".

"Temeljem odluke Povjerenstva za imovinu Vlade RH Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom zaključio je s Ozrenom Matijaševićem 20. srpnja 2006. godine Ugovor o korištenju stana za službene potrebe na određeno vrijeme. U točki VII. Ugovora piše:'Korisnik stana ima pravo koristiti stan za službene potrebe na određeno vrijeme tj. do donošenja odluke o diobi sindikalne imovine'. Takve stanove, pod istim kondicijama, koriste i dužnosnici drugih sindikata udruženih u druge sindikalne središnjice, koji nemaju stalno prebivalište u Zagrebu", kaže se u priopćenju te se dodaje kako pojedine izvore informacija u Vladi RH kako o tome "nisu informirani i da će istražiti slučaj" valja podsjetiti na radni sastanak predsjednika Vlade RH i resornih ministara s predstavnicima sindikalnih središnjica, održan 21. travnja 2006. godine, o čemu je bilješku potpisao predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Vlada odobrila iznajmljivanje stana

"Iz bilješke je razvidno kako je sastanku prisustvovala i Jadranka Kosor, tada potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Posljednji je zaključak bio: 'Vezano za prijedlog sindikata o dodjeli šest stanova (garsonijera za službene potrebe) u Ilici 81, navedeni prijedlog će se razmotriti od strane Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, te rješavati u kontekstu zaključka sa sastanka održanog 23. ožujka 2006. godine". kaže se u priopćenju te se napominje kako je sasvim je besmisleno i bespredmetno u ovom slučaju blatiti i klevetati predsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića.

"Pretpostavljamo kako je objava teksta u dnevniku koji je u vlasništvu EPH 'posljedica' što je Ozren Matijašević, kao član Upravnog odbora Hrvatskoga fonda za privatizaciju (u kojemu je sindikalni predstavnik), temeljem zahtjeva dijela malih dioničara i zaposlenih u Slobodnoj Dalmaciji inzistirao na analizi provedbe kupoprodajnog ugovora s EPH kao kupcem. Nezadovoljan analizom, podnio je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu, a dan prije objave prijepornoga teksta i dopunu prijave Državnome odvjetništvu" kaže se u priopćenju koje potpisuju Ana Knežević (SSSH), Krešimir Sever (NHS), Zdenka Gizdić (MHS) i Damir Jakuš (URSH).

Vezane vijesti

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Vlada će na današnjoj sjednici usvajanjem Zakona o reprezentativnosti ukinuti spornu odredbu iz Zakona o radu koja propisuje kako se prava iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika