18.11.2009. / 18:25

Autor: Boris Bilas

Prva odluka novog NO-a Podravke: Uhićenim članovima Uprave nova radna mjesta

Prije sjednice NO-a u Koprivnici se održala i skupština Udruge malih dioničara Podravke koja u NO-u tvrtke ima čak tri predstavnika. Kako se doznaje Udruga je predložila da u novu skupštinu Udruge uđe i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec

Novi predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo JurčićNovi predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo JurčićPodravka je u srijedu kasno popodne dobila novog predsjednika Nadzornog odbora, prema očekivanju na to je mjesto postavljen Ljubo Jurčić. I dok je taj dio sjednice ovog tijela prošao brzo i bez nekih neslaganja, doznaje se kako su se "lomila koplja" kada se odlučivalo o sudbini pritvorenih članova Upravnog odbora tvrtke.

Nakon nekoliko sati žustre rasprave ipak je došlo do dogovora i čine se kako je Ljubo Jurčić uspio u svom obećanju da će smijeniti pritvoreni trojac. Naime, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, koji su još u pritvoru u Remetincu, bit će raspoređeni na druga radna mjesta unutar kompanije kako im se ne bi morale isplatiti višemilijunske otpremnine koje su im zajamčene menadžerskim ugovorima, koji su im odlukom NO-a raskinuti, a odredbe o otpremninama neće se primjenjivati sve do okončanja istražnog i eventualnog sudskog postupka.

HSS-ovci napustili sjednicu

Koliko je sjednica bila burna pokazuje i podatak da su je prije kraja napustili neki članovi Uprave i NO-a. Kako piše vecernji.hr sa sjednice su otišli HSS-ovi članovi Uprave Miroslav Vitković, Marin Pucar te HSS-ov član Nadzornog odbora prof. Damir Kovačić. Navodno je razlog njihovog odlaska to što Vitković nije imenovan predsjednikom Podravkine uprave.

Zanimljivo je kako se prije sjednice NO-a u Koprivnici održala i skupština Udruge malih dioničara Podravke koja u NO-u tvrtke ima čak tri predstavnika. Kako se doznaje Udruga je predložila da u novu skupštinu Udruge uđe i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika