18.11.2009. / 18:46

Autor: Totalsport

Eduardo da Silva produljio ugovor s Arsenalom

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva (26) potpisao je dugogodišnje produljenje ugovora s Arsenalom, stoji na internet-stranici londonskog Premierligaša

Eduardo da SilvaEduardo da SilvaHrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva (26) potpisao je dugogodišnje produljenje ugovora s Arsenalom, stoji na internet-stranici londonskog Premierligaša.

Tako su u vodu pale medijske špekulacije da bi Eduardo, kojem je dosadašnji ugovor s “topnicima" istjecao u lipnju 2011. godine, mogao prijeći u redove Liverpoola.

Financijski detalji novog ugovora nisu poznati, kao niti duljina njegovog trajanja.

- Oduševljeni smo što je Eduardo potpisao novi dugogodišnji ugovor s nama. Eduardo je poseban igrač, velikog talenta i prirodnih golgeterskih sposobnosti, i jako smo sretni što je svoju budućnost vezao uz Arsenal. U njegovom oporavku od teške ozljede vidjeli smo kvalitete kao što su hrabrost i predanost. Eduardov potpuni oporavak dokaz je njegovog karaktera. Veselimo se što ćemo gledati njegove uizvedbe u Arsenalovom dresu još dugo vremena – rekao je Arsenalov menadžer Arsene Wenger.

I sam Eduardo nije skidao osmijeh s lica.

- Jako sam zadovoljan što sam potpisao novi ugovor s klubom. Jako sam sretan i nadam se da ću ostati u Arsenalu što je dulje moguće. Ovaj je period ze mene jako dobar. Osjećam se fizički jako dobro i osjećam da sam spreman igrati 90 minuta svaka tri dana ako je potrebno – izjavio je Eduardo i dodao:

- Prošlog sam tjedna bio u Hrvatskoj i svi su mi rekli da Arsenal igra trenutno najbolji nogomet u Europi. Slažem se s time. Osjećamo se moćno ove sezone i učinit ćemo sve da osvojimo trofeje.

Eduardo je stigao u Arsenal iz Dinama u srpnju 2007. godine i u premijernoj sezoni zabio je 12 golova u 22 utakmice započete od prve minute. Ukupno je Arsenalovom dresu zabio 18 golova u 48 odigranih utakmica (u svim natjecanjima), što je sjajan rezultat s obzirom da je skoro godinu dana izbivao s travnjaka zbog loma fibule lijeve noge u veljači 2008. godine.

Za hrvatsku reprezentaciju Eduardo je suparničke mreže tresao 18 puta u 28 odigranih utakmica, a posljednja dva gola zabio je Lihtenštajnu u Vinkovcima minulog vikenda u uvjerljivoj 5-0 pobjedi.

Vezane vijesti

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Eduardo: Španjolska bi bila zastrašujuća i da u napadu igra Ramos

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva priznao je u izjavi za Marcu koliko je impresioniran europskim i svjetskim prvacima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika