19.11.2009. / 08:11

Autor: Boris Bilas

Svi žele u Moskvu: Posjet Rusiji narušio odnose Mesića i Kosor

U Vladi na Mesićevu oproštajnu turneju ne gledaju baš blagonaklono. Početkom prosinca i premijerka je, naime, planirala službeni posjet Moskvi, na poziv ruskog kolege Vladimira Putina. Budući da je u posljednji trenutak "uletio" Mesić, nastala je gužva

Stjepan Mesić i Jadranka KosorStjepan Mesić i Jadranka KosorIako od dolaska Jadrankie Kosor na mjesto predsjednice Vlade odnosi između Pantovčaka i Banskih dvora bili gotovo idlični, čini se kako bi ih poremetiti mogla odluka predsjednika Mesića da sredinom prosinca ode u posjet Rusiji.

Naime, kako piše Večernji list, u sklopu svojih oproštajnih putovanja Stjepan Mesić će 14. prosinca biti u Moskvi na poziv svog kolege ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva. Riječ je o radno-oproštajnom posjetu na poziv Rusije koja time želi obilježiti kraj desetogodišnjeg Mesićeva mandata.

Ruski protokol traži rješenje

U Vladi na Mesićevu oproštajnu turneju ne gledaju baš blagonaklono. Početkom prosinca i premijerka je, naime, planirala službeni posjet Moskvi, na poziv ruskog kolege Vladimira Putina. Budući da je u posljednji trenutak "uletio" Mesić, nastala je gužva. Neslužbeno se može čuti da ruski protokol sada ubrzano traži rješenje kojim bi se izbjeglo da u samo nekoliko dana i Mesić i Kosor stignu u rusku prijestolnicu.

I dok u Vladi nisu sretni ovakvim razvojem događaja u Uredu predsjednika smatraju kako nema razloga za nezadovoljstvo jer u planovima predsjednika Mesića i Jadranke Kosor "nema nikakve kolizije".

Mesić ide Medevedevu, a Kosor Putinu

"On ide k predsjedniku države Medvedevu, a njezin će domaćin, kada bude određen termin njezina posjeta, biti premijer Putin. Još se ne zna hoće li se i predsjednik Mesić susresti s premijerom Putinom, s kojim se često nalazio tijekom svoga predsjednikovanja" kažu u Uredu predsjednika.

Razgovor Mesića i Medvedeva neće zaobići pitanje energetske strategije, pa će vjerojatno razmijeniti mišljenja i o povezivanju Hrvatske na tzv. Južni tok, piše Večernji list.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 19.11.09. 08:22

hajde pa zavrsija na Sibir tamo ti i je misto


registracija
6/10/09

pfefer, 19.11.09. 09:02

u deleki sibir ga poslati


registracija
22/7/09

bm0112, 19.11.09. 09:39

tovari


registracija
8/8/09

tovar62, 19.11.09. 09:47

tamo se barem ne bih usmrdija...


registracija
8/11/06

Willie, 19.11.09. 22:27

Tovar ostaje tovar, sa ili bez tereta.; .... nikada ama baš ništa ne shvaća :(
Tovare, daj reci ljudima kolika ti je mirovina!
Smrdiš mi nekako na lažnjaka ;)
Ako grješim, onda se prijavi i pod "Ovca62"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika