19.11.2009. / 16:16

Autor: Martina Čizmić

Nacional.hr proglašen pobjednikom Webfestivala 2009.

"Kada smo prije godinu i pol krenuli sa izradom novog portala, cilj nam je bio napraviti portal koji će biti što dostupniji. Drago nam je što je struka prepoznala sav uložen trud", rekao je Slaven Bačelić

Slaven Bačelić i Goran Jurić na dodjeli priznanjaSlaven Bačelić i Goran Jurić na dodjeli priznanjaKao što smo objavili prošli tjedan, Nacional.hr proglašen je pobjednikom Webfestivala, natjecanja koje autorima koji objavljuju sadržaje na webu pruža priliku da prezentiraju i usporede svoja postignuća, a koje se održavalo u sklopu 11. CARNetove korisničke konferencije. Tema ovogodišnjeg Webfestivala je web dostupnost (eng. accessibility), a njegovi su dobitnici, prema odluci ocjenjivačkog suda, web sjedišta Nacional.hr, Ordinacija.hr i Društva osoba s invaliditetom Podunavlje.

Nagradu će dati Denisu Rudiću

Kako je danas bio završni dan CUC-a, organizatori su odlučili pobjednicima uručiti nagrade. U ime Nacional.hr-a dodjeli su prisustvovali developeri Slaven Bačelić i Goran Jurić. Tom prilikom zahvalili su se organizatorima koji su ih nagradili i stručnom timu koji je prepoznao njihov rad.

"Kada smo prije godinu i pol krenuli sa izradom novog portala, cilj nam je bio napraviti portal koji će biti što dostupniji. Drago nam je što je struka prepoznala sav uložen trud", rekao je Slaven Bačelić prihvaćajući nagradu, prijenosno računalo.

Istaknuo je kako će nagradu proslijediti Denisu Rudiću, slijepoj osobi koja im je ukazala na potrebu pristupačnosti portala osobama sa posebnim potrebama.

"Gospodin Rudić se zadnjih desetak godina intenzivno bavi raznim aktivnostima kojima je svrha poboljšanje života slijepih i slabovidnih osoba. Ovu nagradu poklanjamo njemu kako bi nastavio i dalje pomagati svima kojima je pomoć potrebna", rekao je na kraju Bačelić.

Vezane vijesti

Nacional.hr pobjednik Webfestivala 2009.

Nacional.hr pobjednik Webfestivala 2009.

U jakoj konkurenciji 26 prijavljenih web stranica i sjedišta, ocjenjivački sud je kao pobjednika Webfestivala 2009. godine proglasio web stranicu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika