20.11.2009. / 02:08

Autor: Ivica Medo

Vratar BiH Hasagić: Pogodile su me Ćirine neistine da sam doživio živčani slom

Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević izjavio je nakon uzvratne utakmice doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2010. s Portugalom u Zenici da je vratar BiH Kenan Hasagić doživio živčani slom. No, Hasagić je oštro demantirao Ćiru

Miroslav Blažević ĆiroMiroslav Blažević ĆiroIzbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević izjavio je nakon uzvratne utakmice doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2010. s Portugalom u Zenici da je vratar BiH Kenan Hasagić doživio živčani slom.

No, Hasagić je oštro demantirao Ćiru u razgovoru za portal sarajevo-x:

"Prije svega želim demantirati glasine da sam doživio nervni slom, kao i to da sam udarao glavom u svlačionici. Ljudi mogu pomisliti da je to istina, a nije. I neki strani mediji su ovo prenijeli. To su krupne riječi, koji su izgovorene odmah nakon dvoboja sa Portugalcima. Naravno da sam bio potresen nakon eliminacije. Zar sam se trebao radovati? Iz trećeg puta nisam uspio. Sve mi je teško palo, a naročito pogrešna poruka koja je otišla u javnost. Zar sam ovo zaslužio nakon svega što sam dao za BiH? pita se golman BiH reprezentacije.

No, prije sudara sa Portugalacima teško ga je pogodio još jedan događaj:

"Kada smo nakon zagrijavanja krenuli prema travnjaku iza ograde, u prvom redu, ugledao sam svoje dijete koje je trebalo biti u svečanoj loži. To me dodatno uznemirilo. Znao sam da nije bilo mjesta od pojedinaca koji su dospjeli na neki način gore. Čitavu utakmicu sam razmišljao - što će se dogoditi ako postignemo pogodak? Strahovao sam za sigurnost."

Osvrnuo se i na utakmice doigravanja:

"Svoju šansu propustili smo u Lisabonu. Mislim da smo odigrali dobro, ali nas je sreća zaobišla. Mnogo bi bilo lakše u uzvratu da smo poentirali, ali nismo. U Zenici smo bili hendikepirani neigranjem četvorice prvotimaca i to se osjetilo. Poslije gola, nismo se mogli vratiti. Portugal zasluženo putuje na jug Afrike. Ispali smo, ali život ide dalje. Mi igrači smo se često znali zezati i govorili da FIFA zna u kakvim smo uslovima došli do ovog rezultata drugačije bi gledala prema nama."

Hasagić je razjasnio i video snimku koja se pojavila na internetu a u kojoj se vidi njegovo naguravanja s policajcem:

"To je bilo u Novom Vinodolskom kada smo igrali prijateljsku utakmicu sa lokalnim klubom. Naime, jedna lopta otišla je van stadiona i naš oružar Adem otišao je po nju. Lopta je pala kod policijskog vozila. Njihovi specijalci, vjerovatno nisu znali ko je on i kada je uzeo loptu počeli su ga udarati. Kada sam to vidio potrčao sam u pomoć. Počeli su i sa nama da se raspravljaju, ali je situacija brzo smirena. Ni danas mi nije jasno zbog čega su se tako ponašali."

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika