24.11.2009. / 11:42

Autor: Boris Bilas

Amerika i Engleska bit će zemlja Borisova: Mikšić kampanju počeo u SAD-u

U priopćenju se još navodi kako je Mikšić u iseljeništvu proveo više od trideset godina prije povratka u domovinu 2004., pa mu je dobro poznata zasluga iseljene Hrvatske tijekom Domovinskog rata

Boris MikšićBoris MikšićBoris Mikšić, nezavisni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske, krenuo je u lov na glasove birača, ali ne u Hrvatskoj već u SAD-u.

Naime, iz njegovog su stožera priopćili kako je Mikšić "krenuo sa svojom kampanjom obilaskom iseljeničkih zajednica Sjeverne Amerike, Južnoafričke Unije i Njemačke".

Ukoliko se pitate koja je to država "Južnoafrička unija", treba objasniti da je to ime koje se za Južnoafričku republiku koristilo do 1961. godine, kada je ime promijenjeno zbog sankcija svjetske zajednice uzrokovanih politikom apartheida. Očito kako je Mikšićeva kampanja ostala daleko u prošlom stoljeću.

Poznate mu zasluge iseljene Hrvatske

U priopćenju se još navodi kako je Mikšić u iseljeništvu proveo više od trideset godina prije povratka u domovinu 2004., pa mu je dobro poznata zasluga iseljene Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Mikšić je medu ostalim bio i počasni generalni konzul u SAD-u i predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa, a za taj doprinos nekadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman dodijelio mu je odličje Red Danice Hrvatske, a uvršten je u knjigu "Znameniti američki i kanadski Hrvati" u izdanju Hrvatskog etničkog instituta iz Chicaga.

Zbog SAD izbjegao prvu debatu

U nedjelju je Boris Mikšić sudjelovao na proslavi u povodu svečanog otvorenja Hrvatskog centra u Tampi na Floridi. Ondje je malobrojna, ali aktivna hrvatska zajednica uspjela nakon izvanrednih napora sama financirati kupnju zemljišta na atraktivnoj lokaciji blizu Meksičkog zaljeva, a gradnja centra dovršena je u rekordnom roku, isključivo donacijama i dobrovoljnim radom, kaže se u priopćenju.

Treba napomenuti kako je ovaj Mikšićev izlet po glasove dijaspore i razlog zbog kojeg je i izbjegao prvu predsjedničku debatu, prošlog petka na HTV-u.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 24.11.09. 18:41

Bilo bi mu dobro da tamo i ostane i kandidira se za drzavnog klauna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika