25.11.2009. / 16:09

Autor: Ivica Medo

Ivan Brleković iz Nyona: Pod istragom Uefe je samo jedna utakmica Prve HNL

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković potvrdio je kako se samo jedna utakmica Prve HNL nalazi pod istragom Uefe i njemačkog tužilaštva u Bochumu

Ivan BrlekovićIvan BrlekovićDopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković potvrdio je kako se samo jedna utakmica Prve HNL nalazi pod istragom Uefe i njemačkog tužilaštva u Bochumu.

Brleković se trenutačno nalazi u sjedište Uefe u Nyonu zajedno s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem. Uefa je na sastanak u Nyon pozvala predstavnike devet nacionalnih saveza u čijim ligama se pod sumnjom o namještanju utakmica nalazi barem 200 nogometnih susreta.

"Sastanak je bio organiziran na najvišem nivou. Otvorio ga je predsjednik Michel Platini, a osim njega govorili su i glavni tajnik Uefe te predsjednik Disciplinske komisije. Jasno da je povod sastanka bilo pokretanje pred istražnih radnji nakon saznanja državnog tužiteljstva iz Bochuma", izjavio je Brleković za index.hr te je istakao:

"Jednim dijelom možemo biti zadovoljni, jer nagađanja se nisu potvrdila. Ne radi se o nikakvih sedam utakmica, već samo o jednom paru prve HNL. U pitanju je svega jedna utakmica."

Navodno se radi o utakmici Zadra i Hajduka (0:3) koja je odigrana u travnju 2009. Turski državljanin Deni C. uhićen je zbog sumnjive uplate na kojoj je, među ostalim parovima, bio i navedeni par. Navodno su neki igrači Zadra primili po 30 tisuća eura kako bi Hajduk pobijedio sa što većom razlikom.

U 16.00 nacionalni savezi iz devet inkriminiranih liga trebali bi objaviti službena priopćenja u svezi sastanka u Nyonu.

U međuvremenu stigla je vijest da je pod istragom i susret Fenerbahcea i Honveda (5:1) u trećem pretkolu Europske lige, koji je odigran 30. srpnja 2009. godine.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika