25.11.2009. / 16:12

Autor: Ivica Medo

Iz Nyona: UEFA se neće suzdržavati od poduzimanja najstrožih mjera

Krovna europska nogometna federacija Uefa izdala je danas nakon sastanka priopćenje povodom posljednjih događanja, a koji se tiču sumnji u neregularnost određenog broja nogometnih utakmica

Michel Platini, predsjednik UefeMichel Platini, predsjednik UefeKrovna europska nogometna federacija Uefa izdala je danas nakon sastanka priopćenje povodom posljednjih događanja, a koji se tiču sumnji u neregularnost određenog broja nogometnih utakmica.

Izjava nakon hitne sjednice održane između predstavnika UEFA-e i devet nogometnih saveza: AUSTRIJE, BELGIJE, BOSNE I HERCEGOVINE, HRVATSKE, NJEMAČKE, MAĐARSKE, SLOVENIJE, ŠVICARSKE I TURSKE

Nakon trosatne sjednice održane u sjedištu UEFA-e u svezi aktualnog skandala o namještanju utakmica i prijevarama u klađenju s ciljem razmjene informacija, UEFA i devet saveza koji su spomenuti u slučaju Bochum, izdali su sljedeće priopćenje:


1. UEFA i nacionalni savezi suočavaju se sa slučajem organiziranog kriminala koji premašuje istražne nadležnosti sportskog pravosuđa. Zahvalni su državnim tijelima na njihovoj odlučnoj akciji, koja je također u interesu sporta.


2. UEFA i nacionalni savezi će stupiti u kontakt s nadležnim tijelima u svakoj od zemalja kako bi dobili pristup relevantnim informacijama koje uključuju klubove i pojedince iz njihove nadležnosti.


3. U ime devet nazočnih nogometnih saveza, UEFA će službeno od ureda javnog tužiteljstva Bochuma zahtijevati potpuni pristup cjelokupnom dosjeu slučaja. Prema izjavama nadležnih tijela, ovaj postupak može potrajati i nekoliko tjedana.

4. Dok ovaj dosje ne bude dostupan, sve što je objavljeno u medijima u svezi slučaja namještanja utakmica u Bochumu je čista spekulacija i nije zaključno. Nikakvi komentari u svezi pojedinaca ili klubova ne mogu se davati na osnovu ove spekulacije i u ovoj fazi postupaka.

5. UEFA i devet saveza pozivaju sve igrače ili službene osobe koji žele prijaviti incidente koji se mogu povezati s bilo kojom vrstom korupcije, prijevare ili namještanja utakmica da ih prijave nacionalnim nogometnim tijelima ili UEFA-i.

6. UEFA i nacionalni savezi neće se suzdržavati od poduzimanja najstrožih mjera iz okvira svoje nadležnosti i UEFA će u svim postupcima, gdje god to bude potrebno pružiti pomoć i kooridinirati ova pitanja.

7. UEFA i devet saveza su spremni odlučno iskorijeniti ove zlouporabe koje predstavljaju ozbiljnu prijetnju Igri. Pri tome neće praviti nikakvu razliku u tome da li su ove zlouporabe potekle od igrača, službene osobe ili nekog drugog pojedinca.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika